Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Supporterne ropte «we're fucking shit» fra tribunen. - Patetisk av Manchester United

Tapte mot danske Midtjylland i Europaligaen.

KRISE: For United-manager Louis van Gaal.
Foto: Reuters / Paul Childs

EDITORIAL USE ONLY.
KRISE: For United-manager Louis van Gaal. Foto: Reuters / Paul Childs EDITORIAL USE ONLY. Vis mer

Midtjylland - Manchester United 2-1 (1-1).

Manchester United gikk på et en ordentlig smell mot det danske laget Midtjylland i Europaligaens 16-delsfinale i kveld.

Pione Sisto og innbytter Paul Onuachu vendte kampen med hver sin scoring etter at Memphis Depay hadde gitt den engelske storklubben ledelsen.

- Det er vanskelig å forstå hvor svake United er for øyeblikket, skriver tidligere storscorer Gary Lineker på Twitter.

- Patetisk av Manchester United. Utspilt av et lag som ikke har spilt på to måneder. Mangel på lederskap, taklinger og hjerte. Livløst under Louis van Gaal, skriver en av Englands mest anerkjente fotballskribenter, Henry Winther.

- United-supporterne synger «We're fuckcing shit». Det sier alt. De må sparke van Gaal, følger kollega James Ducker opp.

Hardt presset van Gaal Louis van Gaal er hardt presset som United-manager. Selv om United har alle sjanser til å sikre avansement hjemme på Old Trafford om en uke, fikk nederlenderen en ny stygg ripe i lakken torsdag.

United kom hardt skaderammet til Jylland og mistet nok en stjerne da keeper David de Gea pådro seg en skade under oppvarmingen.

Sergio Romero, som var Argentinas keeper da laget fikk VM-sølv i 2014, fikk mange anledninger til å vise sin klasse.

Allerede etter ti minutter gjorde han en kjemperedning da Kian Hansen fikk nikke hardt og lavt mot hjørnet på en corner. Romero var lynraskt nede og slo ballen ut.

I det 35. minutt hadde Midtjylland en ny kjempesjanse til å ta ledelsen. Vaclav Kadlec hadde sjansen til å servere en lagkamerat åpent mål på en kontring, men valgte å skyte og traff beina til Romero. United gikk rett i angrep og tok ledelsen. Jesse Lingard la inn til Depay, som tross en middels førsteberøring fikk sjansen til å score fra fem meters hold. United greide ikke å ta vare på ledelsen.

Rett før pause ble en hodeløs tversoverpasning fra Michael Carrick brutt av Pione Sisto, som raidet forbi flere motspillere, rykket til seg plass for et skudd og sendte ballen i hjørnet. Begge lag hadde store sjanser til å ta ledelsen i annen omgang. Lingard traff stolpen med en volley i det 56. minutt, mens Romero tok fram en redning fra øverste hylle da Onuachu nikket mot krysset seks minutter senere.

Avgjorde Til sist var det likevel Onuachu og Midtjylland som skulle le sist. Han utnyttet svakt forsvarsspill i det 77. minutt og sendte et lavt skudd i nettet.

United greide ikke å slå tilbake og måtte gå av banen med tap. Mer fornøyd kan Premier League-rival Tottenham være. Serietoeren fikk med seg 1-1 hjem fra bortekampen mot Fiorentina.

Nacer Chadlis straffespark ga London-laget ledelsen ved pause, og Federico Bernarderschis utligning i annen omgang kunne ikke spolere kvelden.

(NTB/Dagbladet)