Svensk fotball:

Supporterne tok på seg niqab for å lure seg unna nytt forbud: - Takk for smutthullet

Får ikke gå i finlandshetter. Da kom de på smutthullet i regelverket.

«TAKK YGEMAN»: AIK-supporterne takket innenriksminister Anders Ygeman sarkastisk - og kledde seg i niqab. FOTO: Orre Pontus / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix
«TAKK YGEMAN»: AIK-supporterne takket innenriksminister Anders Ygeman sarkastisk - og kledde seg i niqab. FOTO: Orre Pontus / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I fjor høst kom det et forslag om forbud fra den svenske innenriksministeren Anders Ygeman og den svenske regjeringa.

Dette forbudet gikk ut på at det ikke lenger skulle være lov å skjule ansiktet sitt bak finlandshetter og liknende på idrettsarrangementer. Et såkalt «generelt tildekkingsforbud».

Ifølge svenske DN stemte Riksdagen «ja» til lovforslaget i januar, noe som innebar at det fra 1. mars i år ikke var lov til å dekke til ansiktet sitt.

Og da den svenske serien ble sparket i gang i helga, hadde de alternative supporterne i AIK klart å komme seg rundt det ferske forbudet.

Brudd kan straffes med fengsel

For flere av AIK-tilhengerne under banneret «TAKK YGEMAN» hadde kledd seg i det religiøse plagget niqab - et hodeplagg som dekker hele ansiktet.

Banneret var en sarkastisk takk til innenriksminister Ygeman, som i lovforslaget sa at vold og ordensforstyrrelser er et problem på fotballkamper.

- Et antall bråkmakere skal ikke få forstyrre gleden i sporten. Den som begår et brudd på tribunen skal enklere kunne identifiseres og stilles for retten, sa Ygeman i lovforslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer