- Supporterne vil se at sjefen går ut og setter verden på hodet

Daniel Levy hylles av Spurs-legende. Her er ukas dødball!

HANDLINGENS MANN: Styreformann i Tottenham Daniel Levy har et rykte som en knalltøff forretningsmann. Det har kommet godt med i sommer. Foto: SCANPIX/AFP / ADRIAN DENNIS
HANDLINGENS MANN: Styreformann i Tottenham Daniel Levy har et rykte som en knalltøff forretningsmann. Det har kommet godt med i sommer. Foto: SCANPIX/AFP / ADRIAN DENNISVis mer

(Dagbladet): Allerede før Gareth Bale får endelig tillatelse til å sette seg på flyet til Madrid uten returbillett, har Tottenham brukt store deler av rekordsummen de er ventet å få fra Real Madrid for waliserens kvaliteter.

Inn er kommet Paulinho, Nacer Chadli, Roberto Soldado, Etienne Capoue og Erik Lamela, og senest i går ble Vlad Chiriches og danske Christian Eriksen klar for White Hart Lane. Det er seks mann til rundt regnet 900 millioner kroner, omtrentlig likt den varslede betalingen for Bale.

Regissørene bak tidenes Spurs-overgangssommer: Styreformann Daniel Levy og direktør Franco Baldini.

Sulten
Levy har tidligere vært kjent for å passe godt på lommeboka, men med den omveltende avskjeden til Gareth Bale, har den mektige Spurs-bossen gått til handling - bokstavelig talt.

- Det er det som er flott med styreformannen, han er lidenskapelig opptatt av denne klubben. Han er sulten på å bringe suksess til Tottenham og supporterne, så han går ut for å få ting til å skje, sier Spurs-legende Ledley King i et intervju med ESPN.

 PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: Gareth Bale er på vei til Real Madrid, og har etter all sannsynlighet spilt sin siste kamp i Premier League på en stund. 1. september 2007 scoret han sitt første mål for Tottenham, mot Fulham på Craven Cottage. Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA
PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: Gareth Bale er på vei til Real Madrid, og har etter all sannsynlighet spilt sin siste kamp i Premier League på en stund. 1. september 2007 scoret han sitt første mål for Tottenham, mot Fulham på Craven Cottage. Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA Vis mer

- Det er det supporterne vil se: at sjefen går ut og setter verden på hodet for å være sikker på at klubben er konkurransedyktig, sier stopperkjempen.

Kjepper i Arsenal-hjulene
Samtidig har Daniel Levy fått forsterket sitt image som en av sportens mest knallharde forhandlere.

Bale-avtalen har drøyet og drøyet, og spekulasjonene går nå i engelsk presse på om Spurs-bossen har vikarierende motiver for å forsinke handelen.

Tottenham opplevde selv følelsen å bli snytt på målstreken av Chelsea da de forsøkte å hente brasilianeren Willian, og det antydes at målet med å presse Bale-forhandlingene med Real Madrid til siste dag av overgangsvinduet, er å forhindre at en annen naborival - Arsenal - får tid til å sikre seg Madrid-overskuddsvare Angel Di Maria.

Den konspirasjonsteorien vil om ikke annet bidra til å piske opp stemningen ytterligere før morgendagens etterlengtede nordlondon-derby på Emirates.