Supporterne ville «aldri akseptere Neuer i Bayern-drakt»

I går reddet han to straffer og sendte Bayern til finale.

(Dagbladet): Real Madrid - Bayern München (3-3, Bayern videre etter 3-1 på straffer)

Manuel Neuer fikk en langt fra hyggelig velkomst av Bayern München-fansen da han kom fra erkerival Schalke 04 i fjor sommer.

Allerede før signeringen var offisiell møtte fansen opp til kamp med plakater der det sto «Ingen Neuer», og da overgangen endelig ble bekreftet fikk han følgende beskjed:

- Du kan fange så mange baller du vil, men vi kommer aldri til å akseptere deg i Bayern-trøye.

Bayern-supporterne ble etterhvert enige om å stanse protestene, men kun hvis Neuer valgte å følge fem regler:

• Ikke lov til å synge supporter-sanger.
• Ikke knele foran laget og synge den tradisjonelle «Humba»-sangen.
• Ikke komme med gester til Sør-delen av Allianz Arena (der Ultras-fansen sitter).
• Ikke kaste skjorta til publikum.
• Ikke kysse klubbemblemet på skjorta.

Stoppet Ronaldo I går ble Bayern München klare for Champions League-finale etter en høydramatisk straffesparkkonkurranse der Manuel Neuer reddet forsøkene til Cristiano Ronaldo og Kaka.

REDDET: Manuel Neuer redder Cristiano Ronaldos straffespark. Foto: Reuters / Juan Medina / NTB Scanpix
REDDET: Manuel Neuer redder Cristiano Ronaldos straffespark. Foto: Reuters / Juan Medina / NTB Scanpix Vis mer

- Keeperen vår var helten i dag. Han er en av oss, og har stått på sitt og spilt fantastisk, helt utrolig, sa Philip Lahm til Süddeutsche Zeitung etter kampen.

- Jeg elsker Manuel Neuer. Til og med Reals president (Florentino Perez) sa meg at han var den beste keeperen i verden, sa Bayern-direktør Karl Heinz Rumenigge.

Eurosports Bundesliga-kommentator Dag Solheim tror gårsdagens to strafferedninger vil gjøre at Neuer endelig aksepteres av fansen.

- Jeg tror ikke de vil ha noen problemer med å unnrømme at de tok feil. Når alt kommer til alt ser de ene og alene på prestasjoner, sier Solheim til Dagbladet.

Han var meget imponert over de to redningene til 26-åringen.

- Det var virkelig to fenomenale redninger. Han viste en utrolig rask reaksjonsevne og rekkevidde. Straffen til Ronaldo var jo ikke helt borti hjørnet, men skuddet var hardt og likevel tok han den. Fenomenalt, sier Solheim.

Selv sier Neuer følgende om redningene:

- Flaks har noe å si, selvfølgelig, men jeg hadde bestemt meg for å redde de straffene, sier Neuer.

Peke nese til Dortmund Solheim tippet før gårsdagens kamp at Bayern kom til å gå videre, og tror seieren vil bety mye for en klubb som har spilt annenfiolion i Bundesligaen de siste årene.

- Dortmund har overtatt hegemoniet litt med sine to Bundesliga-seire på rad. Bare Bayern har tidligere klart det i moderne tid. Når Bayern nå kan løpe ut til en Champions League-finale på eget gress kan de peke litt nese mot Dortmund som røk ut tidlig til tross for å dominere i ligaen.

Til tross for å ha tippet gårsdagens resultat med hell, tør ikke Solheim å spå noen vinner i Champions League-finalen som spilles 19. mai.

- Chelsea har jo hatt marginene veldig på sin side, og beholder de det, da vinner Chelsea. Jeg spør meg også om det å spille på hjemmebane er en fordel, eller om det legger et ekstra stort press på laget? Det blir veldig spennende å se, men jeg holder en liten knapp på Chelsea, sier Solheim.