Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Supportervolden øker

Engelske og tyrkiske fotballfans er beryktede for sin brutale framferd utenfor banen. Dessverre ser det ut til at andre lands supportere nå er i ferd med å følge etter. I helga ble det registrert slagsmål og bråk i hele fem andre europeiske fotballnasjoner.

Verst var det i EMs arrangørland, Nederland og Belgia, der tre treningskamper ble skjemmet av opptøyer mellom rivaliserende supportere.

Søndag braket rundt hundre personer braket sammen da nederlandske Den Haag og belgiske Lokeren møttes i den lille byen Sint-Niklaas i Belgia. Ingen personer ble arrestert.

Banket opp av «Hell-side»

Et døgn tidligere måtte politiet imidlertid ta i bruk tåregass for å skille tilhengere fra Standard Liege og Ajax, som kastet stein, jernstenger og flasker for å hamle opp med motstanderen.

En Ajax-supporter ble alvorlig skadd etter møte med hjemmelagets beryktede supportere «Hell-side», mens også flere vakter måtte få behandling etter sammenstøt både før, under og etter kampen.

I den belgiske byen Mechelen var det tilløp til uro, og politiet arresterte tilsammen 14 supportere, som skulle ha overvært hjemmelagets møte med nederlandske Vitesse Arnhem. Kampen ble imidlertid avlyst på grunn av regnvær.

Bråk i Sverige

Heller ikke hos våre naboer i Sverige har det vært en rolig helg. Natt til søndag ramponerte rundt hundre supportere fra IFK Gøteborg et hotell i Stockholm sentrum i jakten på AIK-tilhengere.

Flere supportere var i følge politiet bevæpnet med kniver og balltrær, og episoden endte med at to personer ble alvorlig skadd, mens fire ble innbragt av politiet.

- Vi bryr oss ikke om det er AIK-tilhengere så lenge de er fra Stockholm, ble en IFK-supportere sitert på ifølge onefootball.com .

Gatekamper

Også i Russland og Tyskland har det vært tildels kraftige sammenstøt denne helgen.

I Moskva deltok mer enn 300 supportere i gatekamper da CSKA slo Spartak med 2-1 i Moskva-derbyet lørdag. I Tyskland ble 70 tyske hooligans arrestert da Borussia Mönchengladbach møtte FC Twente i det som skulle ha vært en hyggelig feiring av klubbens hundreårsjubileum.

Enda mer meningsløs synes episoden i Duisburg, der det brøt ut slagsmål mellom tilhengere fra Køln og Uerdingen, som tilfeldigvis møttes på byens togstasjon mens de var på vei hjem fra hver sin treningskamp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media