Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sur og taus Grant etter Chelsea-seieren

- Vet ikke om vi er tilbake i gullstriden.

(Dagbladet.no): Selv om Chelsea klarte det de måtte for å henge med i kampen om Premier League-gullet - slå Everton på Goodison Park - var manager Avram Grant lite fornøyd etterpå.

Etter Emile Heskeys seine utlikning på Stamford Bridge i helga, lå London-laget fem poeng bak Manchester United i toppen før gårsdagens kamp.

Michael Essien vippet ballen i Everton-målet rett før pause, og det holdt til tre poeng for Chelsea.

Men etter kampen handlet alt om Avram Grants oppførsel på pressekonferansen.

Grant svarte kort og uinteressert på spørsmålene fra pressen, og hele seansen varte bare i snaue fem minutter.

Sint på Sky?

Da han ble spurt om seieren var fortjent, svarte Grant «Ja».

Og da en journalist ville vite hva som gledet han mest med kampen, var svaret «Jeg vet ikke».

VIKTIG SEIER: Chelsea måtte slå Everton for å henge med i gullkampen, og klarte det takket være Michael Essiens iskalde lobb. Men etter kampen var manager Avram Grant både taus og muggen i møte med pressen. Foto: PAUL THOMAS/AP/SCANPIX
VIKTIG SEIER: Chelsea måtte slå Everton for å henge med i gullkampen, og klarte det takket være Michael Essiens iskalde lobb. Men etter kampen var manager Avram Grant både taus og muggen i møte med pressen. Foto: PAUL THOMAS/AP/SCANPIX Vis mer

Grunnen til at israeleren var så muggen, kan ha vært at Sky Sports bestemte seg for å flytte kampen til torsdag slik at den kunne bli vist live på tv.

Dermed ble kampen spilt bare tre dager etter Chelseas forrige seriekamp, mot Wigan på mandag.

Det har vært antydet i britisk presse at Grant ville boikotte pressen i protest mot Skys avgjørelse om å flytte kampen fram to dager, men dette benektet han - om enn noe kryptisk - på pressekonferansen.

- Kanskje er det på grunn av dere (Sky, journ.anm.), jeg vet ikke. Det er et godt spørsmål, jeg vet ikke hva jeg skal svare. Det er ikke Sky, jeg liker å se på dem, sa Chelseas israelske manager.

Må håpe på United-miss

Med gårsdagens seier er Chelsea to poeng bak Manchester United i toppen av Premier League, men med en kamp mer spilt.

Det betyr at Grant må håpe på at enten Blackburn, West Ham eller Wigan klarer å ta poeng fra - og helst slå - Manchester-laget i serieinnspurten.

I tillegg må Chelsea vinne den avgjørende kampen på Stamford Bridge neste helg, når nettopp Alex Fergusons menn kommer på besøk.

image: Sur og taus Grant etter Chelsea-seieren

- Vi var bak Manchester United helt fra sesongstart, så tittelen har aldri vært i våre hender. Det eneste vi kan gjøre er å sørge for at vi gjør jobben vår, og det gjorde vi i dag, sa en noe mer pratsom Grant til BBC etter seieren i går kveld.

Grant fortalte også til BBC Radio at laget lærte av Wigan-kampen, der de kjørte fram seks-sju mann i angrep for å «drepe» kampen, men i stedet slapp inn et kontringsmål på overtid.

- Vi ønsket å avgjøre kampen med et andremål i kveld også, men i de siste minuttene av kampen er det viktig å sikre poengene, sa Chelsea-manageren.

Ifølge Grant blir verken Didier Drogba eller Michael Ballack kampklare til tirsdagens første semifinale i Champions League mot Liverpool.

SUR PÅ SKY? I England spekuleres det i om Grant er sint på tv-kanalen Sky etter at de bestemte seg for å flytte Everton - Chelsea to dager fram.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media