Sure strafferunder for Linda

Henkel suveren.

(Dagbladet.no): Linda Grubben klarte ikke å gjenta v-cupseieren fra jaktstarten sist helg.

27-åringen fra Sirdal startet bra på sprinten i dag, med fullt hus i stående. Men allerede da var hun noen sekunder bak i sporet.

Vinner- og pallsjansene forsvant helt på stående skyting, da hun bommet to ganger og måtte ut i strafferunder. Grubben endte på åttendeplass.

- Surt, sier Linda til NRK og forklarer at skytingen egentlig var bra, men at hun ikke klarte å ta seg inn etter første bom.

Dagens trøst for jenta med seks verdenscupseirer bak seg er avstanden opp til Andrea Henkel, som vant helt suverent i dag.

Tyske Henkel er bare 75 sekunder foran jaktstarten lørdag.

-  Det er litt langt bak, men det var nesten de samme avstandene forrige helg. Det er ikke så galt, sier Linda.

Forrige helg ble det seier. I morgen må farte opp i sporet igjen, selv om det er vått og tungt i østerikske Hochfilzen.

- Det gjelder å skyte veldig godt på sånt føre som dette, det er tungt å gå. Jeg har gått bedre enn dette, sier Linda.

Tora Berger ble nest beste jente i dagens sprint, med to runder og en 18. plass. Ingen av de andre fem norske jentene havnet blant de 30 beste som får gå jaktstarten i morgen.

PÅ 3. PLASS I V-CUPEN: Linda Grubben har to poeng opp til tyske Andrea Henkel før start i dag. Med seier leder den norske jenta totalcupen. Foto. Scanpix
PÅ 3. PLASS I V-CUPEN: Linda Grubben har to poeng opp til tyske Andrea Henkel før start i dag. Med seier leder den norske jenta totalcupen. Foto. Scanpix Vis mer

Dagbladet.no fulgte rennet direkte:

Sure strafferunder for Linda