BEKLAGER BITTET: Luis Suárez har hele tida nektet for at han beit Giorgio Chiellini, men nå beklager han episoden. Foto: AFP PHOTO/ YASUYOSHI CHIBA / DANIEL GARCIA / NTB Scanpix
BEKLAGER BITTET: Luis Suárez har hele tida nektet for at han beit Giorgio Chiellini, men nå beklager han episoden. Foto: AFP PHOTO/ YASUYOSHI CHIBA / DANIEL GARCIA / NTB ScanpixVis mer

Suárez: - Jeg beklager det som skjedde, og jeg beklager til Chiellini. Jeg lover at det aldri skal skje igjen

Og Chiellini godtar unnskyldningen.

(Dagbladet): Suárez nektet lenge for at han beit Chiellini i kampen mellom Italia og Uruguay.

- Jeg hadde kontakt med skulderen hans, ikke noe mer enn det. Denne typen situasjoner oppstår hele tida, sa han etter episoden.

Nå legger han seg derimot flat, og beklager han at han beit Chiellini.

- Etter å ha tilbragt flere dager hjemme med familien har jeg hatt muligheten til å roe ned, og tenke over det som skjedde i Italia-Uruguay-kampen 24. juni, skriver Suárez i en melding som ble lagt ut på twitter i kveld.

Ber om unnskylding - Uavhengig av utfallet og de motstridende uenighetene som har kommet ut de siste dagene, som alle har skjedd uten at det var meningen å skade de gode prestasjonene til mitt landslag, så er sannheten at Giorgio Chiellini har et fysisk merke fra bittet han fikk i sammenstøtet med meg. Derfor:

- Jeg beklager det som skjedde.
- Jeg beklager til Giorgio Chiellini og hele fotballfamilien.
- Jeg lover alle at det aldri vil skje igjen.

Like etterpå la Giorgio Chiellini ut følgende melding på twitter:

- Det er glemt. Jeg håper FIFA reduserer suspensjonen din.

Ble straffet av FIFA Suárez ble straffet med ni kampers karantene fra landslagsspill, og utestengelse fra all fotballaktivitet i fire måneder etter episoden.

- Sånn oppførsel kan ikke tolereres på fotballbanen, og spesielt ikke under VM, sa Claudio Sulser, som er direktør i Fifas disiplinærkomité. 

Uruguays landslagssjef Oscar Tabarez har forsvart spilleren sin, og snakket om hendelsen under pressekonferansen forrige fredag.

- Først av alt, vil jeg si min mening, som landslagssjef for Uruguay, og som en trener som er et resultat av uruguayansk fotball. Jeg vil snakke til dere med min bakgrunn som trener:

- Jeg har alltid vært en knallhard forsvarer av «fair play», spesielt for unge spillere - og for det har jeg vunnet priser, både i FIFA-regi, og ikke minst i UNESCO-regi.

Trakk seg fra FIFA-komité Tabarez begynte med å gjøre et poeng ut av at både Suarez og Chiellini kunne ha blitt straffet etter at FIFAs disiplinærkomite hadde sett på TV-bildene.

- Vi trodde at begge kunne bli straffet, men vi trodde ikke på en så streng og alvorlig straff som dette. FIFAs disiplinærkomité har tatt beslutningen basert på meningene til media - som angrep Suarez allerede på pressekonferansen rett etter kampen mot Italia.

Tabarez kunngjorde avslutningsvis at han på grunn av FIFAs straff trekker seg fra FIFAs strategiske komite.

- Jeg trekker meg fra komiteen. Det er ikke rett at jeg skal være i en organisjon med folk som har gitt denne straffen, og som har meninger som er svært annerledes enn mine.

Ikke første gangen Det er heller ikke første gangen Suárez blir utestengt, og det er tredje gangen han blir utestengt for å ha bitt en motspiller.

I et intervju med magasinet Sports Illustrated, som kom på gata like før VM startet, forteller Suárez om de to tidligere bite-episodene, i 2010 og 2013.

- Det handlet om frustrasjon i kampens hete. Du reagerer i et brøkdel av et sekund. Noe som ikke virker som en stor ting er plutselig det. Du er ikke bevisst på din egen reaksjon eller følgene av den, sier Suarez til Sports Illustrated.

Funnet smutthull Selv om Suárez er utestengt fra all fotballaktivitet i fire måneder har ikke ryktene om en mulig overgang til Barcelona gitt seg, og i dag la noe overraskende laget Hajvalia fra Kosovo inn et bud på Suárez, men det spørs om Liverpool tar det seriøst.

Etter som Kosovo ennå ikke er en del av FIFA, er det mulig at 27-åringen kan spille der allerede fra høsten av.

- Etter som vi ikke er en del av FIFA, tror jeg han kan spille i Kosovo. Vi har sendt et tilbud til Liverpool på 30 000 euro og en lønn på 1500 euro i måneden. Det høres kanskje latterlig ut, men det er alt vi kan tilby. Vil han komme og spille for oss er han hjertelig velkommen, sier Xhavit Pacolli, klubbens president til Sport Plus.