Suárez' advokat:- Vi er overbevist om at dette var en helt vanlig hendelse

Kaller det hele en svertekampanje.

DAGER DERPÅ:  Luis Suarez blir tatt bilde av dagen derpå. Foto: NTB Scanpix
DAGER DERPÅ: Luis Suarez blir tatt bilde av dagen derpå. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Luis Suárez' advokat hevder at en europeisk svertekampanje mot hans klient er ansvarlig for at det er innledet disiplinærsak mot spissen.

- Vi er ikke i tvil om at dette har skjedd fordi det handler om Suárez og forbi Italia ble utslått, sa Alejandro Balbi, som i tillegg til å være spillerens advokat også er styremedlem i Uruguays fotballforbund.

- Det er mye press fra England og Italia, fortsatte han i et radiointervju.

- Vi er i ferd med å gjøre ferdig et forsvarsinnlegg.

FIFA har innledet disiplinærsak mot Suárez etter at Giorgio Chiellini hevdet at uruguayaneren bet ham i skulderen tirsdag. TV-bildene styrket italienerens påstand. Suárez, som tidligere er straffet to ganger for biting, kan bli utestengt i lang tid.

I Uruguay får han derimot bred støtte, og skylden legges på misunnelige europeere.

Beviser - Bevisene er ikke overbevisende. Vi har gjort klar en annen video fra kampen der vi fant flere eksempler på lignende oppførsel som ikke førte til slike reaksjoner fra pressen, sa Uruguays fotballpresident Wilmar Valdez.

Medier i Uruguay har anklaget andre lands medier for å starte en «menneskejakt» på Suárez, og har særlig rettet pekefingeren mot britisk presse.

Ifølge uruguayansk presse kommer ikke Suárez til å forklare seg i FIFA-høringen. Derimot vil han bli representert av Balbi og Valdez.

- Det er en mulighet for at de utestenger ham, men vi er overbevist om at dette var en helt vanlig hendelse. Om Chiellini kan vise en skramme på skulderen, kan Suárez vise et blått øye, sa Balbi.

Konspirasjon - Om alle spillere begynner å vise fram skader de pådrar seg, og det fører til disiplinærsaker, vil det bli helt ulevelig. Vi kommer til å bruke alle våre argumenter for å sørge for at Luis kommer best mulig fra dette.

VENN OG ADVOKAT:  Alejandro Balbi. Foto: NTB Scanpix
VENN OG ADVOKAT: Alejandro Balbi. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Konspirasjonsteoriene stopper heller ikke med anklager mot europeiske nasjoner.

- Ikke glem at vi er manges rivaler og at vi kan møte vertslandet (Brasil) i kvartfinalen. Det er ingen tvil om at Suárez er en stein i skoa for mange, sa Balbi.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer