UTE AV PROPOSJONER: Luis Suarez' advokat Alejandro Balbi mener straffen Liverpool-spissen er ilagt av FA for rasistiske ytringer mot Patrice Evra er ute av proposjoner.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andres Stapff
UTE AV PROPOSJONER: Luis Suarez' advokat Alejandro Balbi mener straffen Liverpool-spissen er ilagt av FA for rasistiske ytringer mot Patrice Evra er ute av proposjoner.Foto: SCANPIX/REUTERS/Andres StapffVis mer

Suárez anker rasisme-straffen

- Straffen er helt ute av proporsjoner, sier Liverpool-spissens advokat.

Liverpool-spissen Luis Suárez vil anke den åtte kamper lange utestengelsen han fikk for rasistiske uttalelser.

Ifølge uruguayanerens advokat er det Liverpools advokater som formelt vil anke straffen til Englands Fotballforbund (FA).

Suárez ble ilagt åtte kampers karantene etter at han skal ha brukt rasistiske skjellsord mot Manchester United-backen Patrice Evra under en kamp 15. oktober. Spissen ble også bøtelagt 40.000 pund (370.000 kroner).

- Han har stor tro på at denne strenge straffen kan bli opphevet, sa hans advokat Alejandro Balbi i Uruguay onsdag.

- Det er en av de strengeste straffene som er blitt gitt i engelsk fotball, og for oss virker det som om den er helt ute av proporsjoner, legger han til.

Suárez spilte onsdagens kamp for Liverpool fordi utestengelsen ennå ikke er iverksatt. Liverpool har gitt sin fulle støtte til stjernespissen etter anklagene fra Evra.

- Vi står sammen med ham. Det har vi alltid gjort, og det kommer vi alltid til å gjøre. Jeg synes man kunne se det på mottakelsen han fikk fra fansen og støtten som medspillerne viste ham, sa Liverpool-manager Kenny Dalglish etter kampen.

(NTB)