FÅR TRENE: Luis Suárez har vært en vinnerskalle på Liverpools treningsfelt i snart fire år. Nå er det der han må vise sine fotballkunster noen måneder, hvis det da ikke blir salg til Barcelona i mellomtida. Foto: Tim Hales / AP / NTB Scanpix
FÅR TRENE: Luis Suárez har vært en vinnerskalle på Liverpools treningsfelt i snart fire år. Nå er det der han må vise sine fotballkunster noen måneder, hvis det da ikke blir salg til Barcelona i mellomtida. Foto: Tim Hales / AP / NTB ScanpixVis mer

Suárez får likevel trene med Liverpool

FIFA bekrefter.

(Dagbladet:) FIFA utestengte Luis Suárez fra alle fotballrelaterte aktiviteter i fire måneder etter at han beit Italias Giorgio Chiellini i skuldra under gruppespillkampen mellom Uruguay og Italia 24. juni.

Da straffen ble presentert 26. juni, ble det først sagt at karantenen også betyr at han ikke kan oppholde seg på klubbens treningsanlegg i de fire månedene.

Mykere straff Men dette avviser nå FIFA, melder blant annet The Guardian.

- Nei, du kan ikke begrense en spillers rettigheter på det området, sa Claudio Sulser, sjef for FIFAs disiplinærkomité på en pressekonferanse i går.

Ifølge Sulser vil det være for strengt å nekte Suárez adgang til å trene med sitt lag - enten det blir Barcelona eller Liverpool.

På den samme pressekonferansen bekreftet disiplinærsjefen at Uruguay har anket karanteneutmålingen.

- Enige om 770 millioner Rammene for straffen til Luis Suárez bretter seg altså inn som en pizzadeig.

Men fortsatt står utmålingen der den var. Fire måneder borte fra all fotball og en landskampkarantene på ni kamper totalt. Så da blir spørsmålet:

Hvor skal han trene de fire månedene, og i hvilken trøye sesongdebuterer han i slutten av oktober?

I natt meldte det spanske fotballtalkshowet El Larguero, som sendes på radiokanalen Cadena SER, at Barcelona og Liverpool er enige om en overgang for spissen. Pris: 90 millioner euro, eller rundt 770 millioner norske kroner.

Sky Sports' kilder hevder at en overgang kan være klar innen helga er omme.

Ingen av klubbene har foreløpig gitt en bekreftelse på overgangen, men en ikke navngitt representant for Liverpool FC ble torsdag sitert i en rekke medier på at samtalene er konstruktive.