Suárez håper på PSG-reprise

Brennhete Luis Suárez har vært ustoppelig i 2017. Superspissen er klar for igjen å senke Paris Saint-Germain.

HAR AVGJORT FØR: Her har Suarez akkurat scoret sitt andre mål i 3-1-seieren mot PSG i 2015. Tirsdag møtes lagene igjen.  Foto: AP/Christophe Ena.
HAR AVGJORT FØR: Her har Suarez akkurat scoret sitt andre mål i 3-1-seieren mot PSG i 2015. Tirsdag møtes lagene igjen.  Foto: AP/Christophe Ena. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uruguayaneren var på farten da Barcelona slo ut PSG i kvartfinalen i mesterligaen for to år siden. Senere den sesongen scoret Suárez i finalen da spanjolene slo Juventus.

Ingen har scoret mer i spansk fotball enn den tidligere Liverpool-spissen denne sesongen. Hele 18 ganger har Suárez scoret i ligaen.

Legger vi til cupene er Suárez oppe i 25 mål. Totalt er han oppe på 109 mål for Barcelona, like mange som trener Luis Enrique klarte i sin tid. Kun ni spillere har scoret mer i Barcas klubbhistorie.

For PSG er det dårlig nytt dersom Suárez kommer på scoringslisten. I de 70 kampene der spissen har scoret, har Barcelona aldri tapt.

Gjengangere

Dette blir den tredje gangen Barcelona og Paris Saint-Germain møtes i utslagsrundene. PSG har tapt både i 2013 og 2015, begge ganger i kvartfinalen.

PSG-spissen Edinson Cavani ser fram til å møte landsmann Suárez, selv om de to blir å se i hver sin ende av banen tirsdag.

– Vi har møttes tidligere. Det er en av de fine tingene du har i fotballen. Dette er øyeblikk du aldri glemmer, sier Cavani før stjernemøtet.

Må bindes fast

Det er to formsterke lag som møtes i Paris. Barcelona har kun tapt én av sine 22 siste kamper. PSG står med ti seirer og én uavgjort på sine siste elleve kamper.

PSG-trener Unai Emery har svak statistikk mot det spanske storlaget. 23 forsøk har resultert i kun én seier. Hele 16 ganger har Emery opplevd tap mot katalanerne.

Paris-vingen Lucas svarte slik da han ble spurt om hvordan de skal stoppe Suárez-makker Lionel Messi, som er turneringens toppscorer med ti mål på fem kamper:

– På lovlig vis?

– For meg er det umulig å stoppe ham. Du må binde ham fast, gliste brasilianeren.

PSG har dominert stort hjemme i Frankrike de siste årene, men har slitt ute i Europa.

– Det eneste vi har manglet, er å vinne noe i Europa, sa Lucas.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer