SEES TIL HØSTEN: Luis Suárez så betenkt ut da han ankom Liverpools treningsfelt på tirsdag. Da visste han at FA ville straffe ham. Men ti kamper ble mer enn han fryktet. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix
SEES TIL HØSTEN: Luis Suárez så betenkt ut da han ankom Liverpools treningsfelt på tirsdag. Da visste han at FA ville straffe ham. Men ti kamper ble mer enn han fryktet. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Suárez har vært utestengt en hel sesong

Blir «aldri» utvist - likevel suspendert i 32 kamper totalt i karrieren.

(Dagbladet): Hvor ille er det egentlig å sette tennene i en Premier League-motstander?

Veldig, veldig ille, ifølge det engelske fotballforbundet.

Ti kampers karantene ble straffen FA tildelte Luis Suárez etter at han beit Branislav Ivanovic i armen under kampen Liverpool-Chelsea.

Det er den verste suspensjonen han er tildelt noen gang. Men langt fra den første.

Straffes av kameraene
Dagbladet har gått gjennom karrieren til den notoriske urokråka fra Uruguay. De forenklede statistikkene ser slett ikke ille ut:

Oppsiktsvekkende nok har han ikke pådratt seg et eneste rødt kort i en ordinær serie-, cup- eller europacupforestilling - verken i Nacional, Groningen, Ajax eller Liverpool.

Likevel har Luis Suárez, på sine åtte år som seniorspiller, samlet opp så mange suspensjoner at det i praksis utgjør en hel sesong.

Når de ti siste er unnagjort, har han vært utilgjengelig for klubb- og landslag i totalt 32 kamper.

Utvist i VM
De fleste er ilagt på bakgrunn av videobevis i etterkant av matchene. Som da han:

• Var Ajax-kaptein og beit PSVs Ottman Bakal i skuldra under et møte i den nederlandske Æresdivisjonen i 2010. Konsekvens: sju oppgjør på sidelinja.

• Kom med rasistiske uttalelser mot Patrice Evra under kampen Liverpool-Manchester United i 2011. Suspendert i åtte kamper.

Rakte finger mot Fulhams supportere bare uker etter Evra-skandalen. Nok en kamps straff.

I tillegg til disse 16 kommer altså de ti oppgjørene Suárez nå må holde seg unna - samt karantenene han har fått for de tre utvisningene han har pådratt seg opp gjennom karrieren.

Den første av dem kom i landslagsdebuten, og resulterte i at han måtte stå over Uruguays neste. Den andre kom i VMs kvartfinale mot Ghana i 2010, handsen førte til at han ikke fikk spille semifinalen, og den tredje i Nederlands svar på Community Shield sommeren 2010.

Suárez måtte derfor vente til tredje serierunde før han fikk seriepremieren den høsten.

- Sjokkert og skuffet
Spe på med at han samlet så mange gule kort i sin tid i Æresdivisjonen at han måtte stå over to kamper, så er du altså oppe i en samlet utestengelse på 32 oppgjør.

Den ferskeste av dommene møtes med vantro i Liverpool:

- Både klubben og spilleren er sjokkert og skuffet, uttalte direktør Ian Ayre da tikampssanksjonen forelå i går.

Og det kan bli mer tribunesitting for Suárez:

Fifa har opprettet sak, og vurderer å straffe ham for situasjonen da han plantet knyttneven i ansiktet på chilenske Gonzala Jara under VM-kvalifiseringsmøtet i mars.

• Vi har i denne artikkelen konsentrert oss om Suárez' suspensjoner på seniornivå. Vi har derfor ikke medregnet straffen han fikk etter at han som guttespiller skallet ned en dommer i Uruguay.

KOSELIG, LIKSOM: Suárez kostet på seg et smil da han takket sitt biteoffer for kampen på søndag. Spørsmålet er om han blir å se i Liverpool-trøye igjen. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB Scanpix
KOSELIG, LIKSOM: Suárez kostet på seg et smil da han takket sitt biteoffer for kampen på søndag. Spørsmålet er om han blir å se i Liverpool-trøye igjen. Foto: Andrew Yates / AFP / NTB Scanpix Vis mer