Suárez hyller Liverpools utvikling

Luis Suárez skryter av forvandlingen som har skjedd siden hans avskjed i Liverpool.

GJENFORENT: Både Luis Suarez og Philipe Coutinho spilte i Liverpool på et tidspunkt. Nå er de gjenforent i Barcelona, og skal prøve å eliminere gamleklubben. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / NTB Scanpix
GJENFORENT: Både Luis Suarez og Philipe Coutinho spilte i Liverpool på et tidspunkt. Nå er de gjenforent i Barcelona, og skal prøve å eliminere gamleklubben. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / NTB ScanpixVis mer

Onsdag braker det løs i Champions League mellom Barcelona og Liverpool på Camp Nou. I det oppgjøret vil det være to gjensyn som er ganske spesielle. Luis Suárez og Philippe Coutinho var begge blant de aller viktigste spillerne da de spilte for Liverpool fram til henholdsvis 2014 og 2018.

Mange Liverpool-fans er nok fortsatt ikke fornøyd med hvordan Coutinho forlot klubben midt i sesongen, mens Suárez har nok noe høyere heltestatus i klubben den dag i dag.

Sistnevnte snakker om forvandlingen i klubben i et stort intervju med The Guardian. Suárez sier blant annet at hele familien gleder seg til gjensynet med deres gamleklubb, og at hans kone med deres tre barn kommer til å være til stede på kampen.

Slet med å erstatte

Uruguayaneren innrømmer at det blir rart å møte klubben han spilte for i tre år.

- Det kommer til å bli en rar, men fin følelse. Jeg så Jamie Carragher på Old Trafford, og han gleder seg. Jordan Henderson er fortsatt i klubben, og han og noen venner kom for å se El Clásico (Barcelona mot Real Madrid). Det blir også hyggelig å se trenerstaben. Jeg har fått melding av kantinedamen som vil se barna, forteller Suárez.

Den dag i dag er kanskje ikke savnet av deres gamle spiss så stort i Liverpool, men det tok sin tid å erstatte Suárez sin briljans på banen. Han forlot altså rødtrøyene til fordel for Barcelona i 2014 for en overgangssum på rundt 795 millioner kroner.

Etter den tiden slet Liverpool med å finne sin stjerneangriper. Spillere som Rickie Lambert, Iago Aspas, Mario Balotelli og Danny Ings har alle prøvd å fylle tomrommet uten hell.

Men i dag ser ting altså mye bedre ut, med en fryktinngytende angrepsrekke bestående av Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah. De ligger like bak Manchester City i Premier League, og de har altså tatt seg til semifinalen i Champions League for andre år på rad.

Barcelona-stjernen sier at han tror klubben har lært av feilene den dag i dag. For uruguayaneren har ingenting vondt å si om dagens Liverpool-stall. Blant annet hyller han den meget populære fronttrioen.

- De er spillere som utgjør forskjellen, og Liverpools resultater avhenger av dem. De er den typen spillere man elsker å spille med, og de har nivået som forventes i en klubb som Liverpool, som er bygd for å vinne Premier League og Champions League, sier han.

Snakker om Gerrard-fallet

Suárez forteller videre at han ikke har forandret seg nevneverdig siden han var Liverpool-spiller, men han mener at gamleklubben har gjort det - til det bedre.

- Jeg tror det var annerledes med vårt lag, fordi det var: «Nå eller aldri». Et engangstilfelle. Vi var nære å vinne Premier League med et lag som ikke er i nærheten av dagens lag. De brukte ikke like mye penger som de gjør nå. Hvem som helst vil gå til Liverpool nå. Det var annerledes da. Hvis vi hadde vunnet ligaen, ville det vært en større prestasjon enn om de vinner den i år, mener Barcelona-spissen.

Suárez sikter til 2013/2014-sesongen da Liverpool var svært nære på å vinne, men til slutt vil sesongen gjerne bli husket for at Steven Gerrard sklei og mistet ballen til Demba Ba, som scoret og knuste Liverpools håp om ligagull.

Etter det klarte de også å lede 3-0 mot Crystal Palace, for så å ende opp med 3-3.

- Kanskje vi håndterte situasjonen dårlig. Hva som skjedde med Stevie var uflaks, men ta Crystal Palace-kampen: I disse dager sier man: «Ta det rolig. Vi leder 3-0.» Men vi følte vi måtte score, og gikk framover og tenkte vi kunne bli mestere på målforskjell. Det var feilen om å være for ung, sier Suárez.

På mandag får man en god pekepinne på hvor langt dette Liverpool laget har kommet, ettersom de møter det mange mener er verdens beste fotballag med verdens beste fotballspiller om dagen.