<strong>LANGER UT:</strong> Luis Suarez langer ut mot franske Antoine Griezmann, som har hevdet det blir vanskelig å spille mot Uruguay på fredag. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
LANGER UT: Luis Suarez langer ut mot franske Antoine Griezmann, som har hevdet det blir vanskelig å spille mot Uruguay på fredag. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Suárez langer ut mot Griezmann: - Vet ikke hva han tenker på

Mener franskmannen må slutte å tro at han er uruguayaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ordkrigen mellom Uruguay og Frankrike har startet. Beskjeden fra Luis Suárez til franske Antoine Griezmann er at han må slutte å late som han er uruguayansk.

Den franske stjerneangriperen liker den tradisjonelle søramerikanske drikken mate, han snakker spansk som en fra Uruguay, og han er noen ganger blitt avbildet i den uruguayanske landslagstrøyen.

VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending i dag når Sverige møter Sveits. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Atlético Madrid-stjernen har stått fram med et spesielt forhold til Uruguay, og han vil at alle skal tro at det er hjertebristende for ham å møte laget i kvartfinalen i VM fredag.

- En annen mentalitet

Det vil ikke Uruguays stjernespiss Luis Suárez være med på.

- Uansett hvor mye han påstår at han er halvt uruguayansk så er han fransk. Han vet nok ikke helt hvordan det føles å være uruguayansk. Han vet ikke hva hvor mye man må ofre for å hevde seg i fotballen i et så lite land, sa Suárez.

<strong>EN FORKJÆRLIGHET FOR URUGUAY:</strong> Antoine Griezmann hevder han har et helt spesielt forhold til Uruguay. Foto: Mehdi Taamallah/NurPhoto
EN FORKJÆRLIGHET FOR URUGUAY: Antoine Griezmann hevder han har et helt spesielt forhold til Uruguay. Foto: Mehdi Taamallah/NurPhoto Vis mer

Uruguay har en befolkning på 3,5 millioner, mens det er over 67 millioner franskmenn.

- Han har kanskje vanene og snakker som oss, men han har ikke følelsene våre. Vi føler veldig annerledes, fortsatte Suárez.

- Jeg vet ikke hva han tenker på, men dette er VM. Det er en annen mentalitet. For oss er dette en spesiell kamp, jeg vet ikke hva den er for ham.

Uansett vil Griezmann, som har scoret to mål på straffer så langt i VM, forsøke å ta seg forbi lagkameratene i Atlético Madrid, Juan Maria Gimenez og Diego Godin.

Sistnevnte er gudfar til Griezmanns datter.

Beundring

Griezmanns beundring av Uruguay startet for rundt ti år siden. Han gjorde sin første kamp i La Liga for Real Sociedad under den uruguayanske treneren Martin Lasarte. Han fikk også god kontakt med Carlos Bueno, en annen uruguayaner.

Det var fra Lasarte og Bueno at Griezmann lærte hvordan man drakk mate, en koffeindrikk utbredt i Sør-Amerika. Han ble også tilhenger av det uruguayanske laget Penarol, lærte seg klubbsangene og sang med fansen.

VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending i dag når Sverige møter Sveits. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Da han flyttet til Atlético Madrid ble han først venn med Cristian Rodriguez, så Gimenez og Godin og lagets fysiske trener Oscar Ortega.

I motsetning til Suárez tror andre at Griezmann har fått med seg hva det handler om å komme fra en søramerikansk nasjon.

- Griezmann er veldig uruguayansk. Han prøver å se ut som en. Det kan bli en veldig spesiell kamp for ham. Vi får håpe at han oppfører seg på banen og husker at han er uruguayansk, sa midtbanespilleren Nahitan Nández.

VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending i dag når Sverige møter Sveits. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Griezmann har tidligere sagt at han beundrer Uruguay-spissen Edinson Cavani. Nå er det usikkert om de to møtes i kvartfinalen. Cavanis leggskade gjør ham svært usikker til kampen.

- Mbappé er veldig god

Suárez kom med ett kompliment til Griezmann: Han har et flott venstrebein, sa Suárez og trakk heller fram Kylian Mbappé.

- Han er en veldig god spiller, han er som (Thierry) Henry for noen år siden. Han er en viktig spiller, men Frankrike er ikke bare én spiller, sa Suárez.

I kvartfinalen skal han forsøke å overliste sin lagkamerat i Barcelona, Samuel Umtiti.

- Jeg har alltid spøkt om at jeg vil møte Umtiti i VM, og nå er det virkelighet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer