Suárez: Liverpool må selge meg Spillerforeningen: Suárez tar feil

Spissjuvelen ser ut til å ha misforstått sin egen kontrakt.

INGEN UTVEI: Luis Suárez håpet at kontrakten skulle gi ham en vei vekk fra Liverpool. Det viser seg å ikke stemme. Foto: NTB / Scanpix
INGEN UTVEI: Luis Suárez håpet at kontrakten skulle gi ham en vei vekk fra Liverpool. Det viser seg å ikke stemme. Foto: NTB / ScanpixVis mer

(Dagbladet): - Vi har fått spørsmål om vi kan hjelpe til i konflikten og det gjør vi nå. Det stemmer ikke at kontrakten til Luis Suarez forteller at Liverpool må akseptere alle bud som er over 40 millioner pund, sier PFA-sjef Gordon Taylor til The Mirror.

Dermed ser det nå ut til at kontraktsagaen rundt den munnrappe spissjuvelen tar en ny vending.

Fordi tidligere denne uka fortalte den uruguayanske driblefanten at han vurderer å trekke Anfield-klubben for retten. 26-åringen mener nemlig den tradisjonsrike klubben har brutt en avtale som ble inngått i august 2012.

- Klubben har rett Ifølge BBC er storscoreren klar på at det ble lagt til en klausul i kontrakten som innebærer at de røde må aksepetere et bud over 40 millioner pund, om hans kjære klubb ikke kvalifiserte seg til Champions League.

Dette gjorde som kjent ikke Brendan Rodgers menn, og Suarez fikk vann på mølla rundt sitt eget argument om at han da kan forlate skuta dersom budet går over den magiske grensa.

Dette benekter sjefen for spillerforeningen, Gordon Taylor, som går uruguayaneren midt i mot.

- Disse kontraktklausulene skaper en endeløs rekke med problemer, men i dette tilfellet har klubben rett. Klausulen tilsier ikke at Liverpool må selge, men at de må starte forhandlinger. Disse avtalene er bygget på gjensidig tillitt mellom klubb og spiller, men det er på ingen måte noen utkjøpsklasul her, sier han.

- Ingen god situasjon Taylor sier videre at han håper partene her kan komme til en løsning som begge kan si seg fornøyde med.

- Jeg håper klubben sier: «Dersom du virkelig vil gå, vil vi ha så mye penger for deg, men dersom du blir et år til kan vi i stedet akseptere denne summen». Slik det er nå er det ingen god situasjon for noen av de involverte, sier han.

Om Liverpool og Suárez kommer til å komme til en fredelig løsning, er det enda for tidlig å si noe om, men Taylor garanterer at forhandlingene allerede er i gang.

- Vi har opprettet kontakt med begge parter. Nå gjenstår det bare å komme til enighet, avslutter han.