«TAKK FOR NÅ»: Luis Suárez gir en god bamseklem til et medlem av Uruguays støtteapparat, før Liverpool-spissen setter kursen mot hjemlandetFoto: REUTERS/Leo Carioca/NTB Scanpix
«TAKK FOR NÅ»: Luis Suárez gir en god bamseklem til et medlem av Uruguays støtteapparat, før Liverpool-spissen setter kursen mot hjemlandetFoto: REUTERS/Leo Carioca/NTB ScanpixVis mer

Suárez reiser hjem til familien i Montevideo

Ikke med troppen til Rio de Janeiro.

(Dagbladet): Luis Suárez ble tidligere i dag dømt til ni kampers karantene, samt fire måneders utestengelse fra all fotball, og forbud mot å oppsøke fotballstadioner - i tillegg til en bot på 700 000 kroner.

Nå drar hjem til Montevideo i Uruguay, mens resten av landslagstroppen setter snuta mot Rio de Janeiro fra Recife. 

Det bekrefter Uruguays fotballforbund på sin Twitter-side.

- Om noen minutter drar Uruguay-troppen til Rio de Janeiro. Luis Suarez reiser ikke med troppen, skriver de. 

- Mer samlet enn noen gang Ifølge sportsjournalist i nyhetsbyrået PA, Paul Hirst, er Montevideo neste stoppested for Liverpool-spissen.

- Luis reiser til Montevideo for å være med familien og komme seg igjen, sier Wilmar Valdez ifølge Hirst. 

Valdez bekrefter også at forbundet kommer til å anke. Han sier de mener bevisene ikke er gode nok, og at straffen er for streng. 

- Det føles som om Uruguay har blit kastet ut av VM, sier Valdez ifølge AP

På sin offisielle Twitter-konto har forbundet også lagt ut et bilde av Liverpool-spissen med teksen «¡Fuerza Luis! Más unidos que nunca. ¡Vamos Uruguay!», som kan oversettes til noe sånt som:

- Vær sterk, Luis! Vi er mer samlet nå enn noen gang. Heia Uruguay! 

Kaptein-støtte Lagets kaptein, den tidligere West Brom-spilleren Diego Lugano, kom med en uforbeholden støttemelding til sin lagkamerat. 

- Jeg tror vi alle føler et raseri. Vi ønsker en rettferdig verden, men den verdenen eksisterer ikke. Nå må vi slå ring om Luis, som alltid reiser seg igjen, og ta spesielt godt vare på familien hans, som lider i en sak som denne. Han fortjener at vi fortsetter å være stolt av ham, heter det i innlegget han har lagt ut på Facebook

- Vi stopper ikke for noe. Vi skal gå videre med ydmykhet, samhold og engasjement, og erkjenne våre feil med hodet hevet, skriver han videre.