Suárez tiltalt for rasisme

- Luis vil kjempe for å renvaske seg.

TOK UT TILTALE: FA har tatt ut tiltale mot Liverpool Luis Suaréz etter anklager om rasisme fra Manchester Uniteds Patrice Evra.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
TOK UT TILTALE: FA har tatt ut tiltale mot Liverpool Luis Suaréz etter anklager om rasisme fra Manchester Uniteds Patrice Evra.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Liverpool-spissen Luis Suárez er tiltalt av det engelske fotballforbundet (FA) etter beskyldninger om at han skal ha brukt rasistiske skjellsord mot Patrice Evra.

Episoden skal ha skjedd under storkampen mellom Liverpool og Manchester United på Anfield i midten av oktober.

- Det er blitt hevdet at Suárez brukte krenkende og/eller fornærmende ord og/eller oppførsel mot Manchester Uniteds Patrice Evra, som er i strid med FAs regelverk. Det hevdes også at dette inkluderte en referanse til Patrice Evras etniske opprinnelse og/eller farge og/eller rase, heter det i en uttalelse fra FA.

Suárez har benektet anklagene, men risikerer nå straff etter at FA har gransket hendelsen. Uruguayaneren får støtte fra klubbledelsen.

- Luis vil kjempe for å renvaske seg etter anklagene fra Patrice Evra, skriver Liverpool på sitt nettsted.

Evra hevdet Suárez gjentatte ganger kom med rasistiske bemerkninger under kampen.

- Det er kameraer, og man kan se ham. Han sa ett ord til meg minst ti ganger. Jeg var svært opprørt. Man kan ikke si slikt i 2011. Han vet hva han sa, og dommeren vet det. Det vil bli kjent. Jeg vil ikke repetere hva han sa, men det var et rasistisk ord. Jeg vil ikke gjøre noen stor sak ut av det, men det er svært skuffende, sa Evra til franske Canal+ etter kampen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer