FORVENTET NORSK STORMLØP: Keeper Thomas Sørensen stusset fælt over at Norge ikke utfordret dem mer da de lå under 0-1. - Selv et kvarter før slutt var det ingen reaksjon. Men de lyktes jo til slutt, sier han.  
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
FORVENTET NORSK STORMLØP: Keeper Thomas Sørensen stusset fælt over at Norge ikke utfordret dem mer da de lå under 0-1. - Selv et kvarter før slutt var det ingen reaksjon. Men de lyktes jo til slutt, sier han. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

- Surrealistisk at Norge bare sto og så på

Danskene tror feige nordmenn får svi i returmøtet.

ULLEVAAL (Dagbladet): Med seier på Ullevaal ville Danmark, med det antatt enkleste kampprogrammet igjen, tatt over initiativet i gruppe H.

Erik Huseklepps 1-1-scoring ti minutter før slutt sørget i stedet for status quo - men det var ikke slagne danske spillere som dukket opp i pressesonen etterpå.

Keeper Thomas Sørensen er mest opptatt av kampen om førsteplassen fortsatt er vidåpen.

- På papiret har vi det beste gjenstående programmet. Vi skal møte Island og Kypros borte, og Norge og Portugal hjemme. Norge har både oss og Portugal på bortebane, og det skal være vanskeligere. Man vet aldri hva som kan skje, men vi er stadig med i kampen om førsteplassen. Og det er det viktigste, sier han til Dagbladet.

På spørsmål om han tror Norge er gode nok til å vinne gruppa, vrir Sørensen seg rutinert unna.

- Jeg tror det blir tett. På papiret er Portugal sterkest, men de har vist at de er til å komme på talefot med. La oss håpe at vi får de to nordiske videre: Danmark først, og Norge videre etter playoff.

- Kan Norge utrette noe borte mot Portugal?

- Ja, det tror jeg. Det er utrolig vanskelig med måten Norge spiller på. Selv om vi tapte da vi var der nede var ikke Portugal skremmende. Men nå har de selvfølgelig Ronaldo tilbake, som gjør at de har litt mer på lager. Men dere skal ikke frykte dem.

- Forsvarte oss nesten perfekt
De som så kampen på Ullevaal i går tenker nok at Norge ikke akkurat er noe å frykte heller, for Erik Huseklepps scoring var strengt tatt den eneste norske sjansen gjennom drøye 90 minutter.

Sørensen var mest forbauset over at Norge ikke angrep dem tøffere i 2. omgang - da de måtte ha scoring.

- Det var på en måte surrealistisk i 2. omgang. Man forventer at det andre laget skal komme fram, men så står de bare og ser på. Selv da det bare var et kvarter igjen var det stadig ingen reaksjon. Men de lyktes jo til slutt.

- Overrasket over at dere hadde så kontroll på de norske dødballene?

- Der gjorde vi det veldig bra. Vi forsvarte oss nesten perfekt, Norge hadde vel bare én sjanse i hver omgang. De var utrolig effektive. Jeg synes de har noen gode, kreative spillere. Det som overrasket meg litt var at Norge stadig trakk seg tilbake på banen, men man kan ikke si så mye på det ettersom det lyktes for dem.

- Urettferdig at Norge scoret?

- Det var mye kvalitet i det målet. Det var godt spill, og godt avsluttet av Huseklepp. Vi kan heller være skuffet over at vi mistet ballen høyere opp i banen i forkant, sier Sørensen.

Tror ikke Norge vinner gruppa
Danskenes nye yndling Christian Eriksen hadde ingen toppkamp i går kveld, og han er enig med Morten Olsen i at Danmark var svakere enn på lenge.

- Ja, til tider var vi riktig dårlige. Vi spiller på Norges premisser, det blir lange baller, og vi spiller ikke bra langs bakken. Vi spiller ikke opp mot vårt beste, og banen var heller ikke til vår fordel, sier han til Dagbladet.

- Er Norge heldige som får et poeng?

- Ja, det syns jeg. Én kontringssjanse og de scorer, det er selvfølgelig flott for dem, men vi holder dem ellers godt fra fatet.

HADDE IKKE DAGEN: Danskenes stjerneskudd Christian Eriksen hadde ingen stor kveld på Ullevaal, men føler seg trygg på at Norge får svi i returmøtet i Parken. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
HADDE IKKE DAGEN: Danskenes stjerneskudd Christian Eriksen hadde ingen stor kveld på Ullevaal, men føler seg trygg på at Norge får svi i returmøtet i Parken. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Norge topper fortsatt gruppa, men Christian Eriksen tror ikke de er favoritter til å vinne.

- Det tror jeg ikke. Spiller de som de gjorde i dag mot Portugal, tror jeg de får det vanskelig. Og vi har dem på hjemmebane også, der tror jeg vi kan få tre poeng, sier han.

- Norge spiller som de pleier. De slår lange baller opp, og ser hva som skjer når den faller ned. Vi fikk kanskje litt mer plass enn vi hadde regnet med, men det er synd at vi ikke klarer å utnytte det bedre. Sjansene var der, sier Eriksen, som måtte tåle kritikk fra sjefen etter kampen.

- Olsen har rett. Jeg var ikke helt på nivå i dag, og jeg vet jeg kan bedre. Rett etter kampen var vi litt triste alle sammen. Men når vi får det på avstand, så er nok ett poeng ok. Vi har en ok utgangsposisjon, sier Ajax-proffen.

- Sikker på vi slår Norge i Parken
Dennis Rommedahls perle var eneste danske nettkjenning på Ullevaal. Etter kampen var også han litt skuffet over bare ett poeng.

- Jeg vet vi kan bedre, men det fikk vi ikke bevist i dag. Vi kan ta med oss at dersom vi spiller litt bedre, så er jeg ganske sikker på at vi slår Norge. Jeg er sikker på at vi slår Norge i Parken, sier han.

- Norge fikk én sjanse ut av åpent spill, resten kom etter dødballer som vi hadde regnet med. Det er selvfølgelig ergerlig at de scorer på den ene sjansen de fikk, sier Rommedahl.

- Hva syns du om Norges måte å spille fotball på?

- De spiller som de gjør ut fra hvilke spillere de har. Om de personlige kvalitetene tilsier at de skal spille sånn, så er det deres rett. Vi spiller annerledes, men som trener må du se på hva du har til rådighet. Nå topper Norge gruppa, så hittil har de jo fått det beste ut av det.

- Kunne noen av de norske spillerne kommet på laget til Danmark?

- Kanskje. Jeg trener ikke med dem til vanlig, jeg har bare møtt dem i enkeltkamper som dette. Jeg er sikker på at noen av dem kanskje er gode nok, men jeg er glad for de spillerne vi har, sier Rommedahl til Dagbladet.

Også Olympiakos-angriperen tror Danmark er i en god posisjon i gruppa nå.

- Norge har et vanskeligere program enn det vi har, de har de to andre topplagene igjen på bortebane, og jeg mener fortsatt Portugal og Danmark er bedre enn Norge. Gruppen er veldig åpen, men vår fordel er at vi har de to gode lagene på hjemmebane, sier Rommedahl, som ikke syntes det var noe spesielt å score på Ullevaal.

- Det er som å score mot alle andre lag. Et mål er et mål, uansett om det er Norge, Sverige eller Tyskland, sier han.