- Surt å hjelpe Arsenal

LONDON (Dagbladet): Tottenham-Liverpool 1-0. Michael Owen var skuffet og gikk rett i bussen. Det samme gjorde John Arne Riise. Liverpool tapte den kampen de ikke måtte tape og er nå ute av gullthrilleren: - Surt å hjelpe Arsenal.

Det sa Steffen Iversen til Dagbladet etter kampen. Iversen hadde et lurt smil i fjeset. Smil var det ikke mye av hos Liverpool.

De var skuffet, forbannet på seg sjøl og sure. Etter kampen sto mange små autografjegere og ventet på heltene. Uten å få napp. Vi sto sammen med en flokk kortklipte guttunger. Prøvde forgjeves å kontakt med Riise for å høre hans syn på tapet. Han løp inn i bussen. Taus.

- Ja, jeg snakket med John Arne etter kampen og han var nok litt deppa ja. Det er ikke så rart heller da, sa Steffen Iversen til Dagbladet.

  • Vi er enige. Det lett å fatte den voldsomme skuffelsen hos Liverpools unge. Laget har sammen med Arsenal og Manchester United jaget den gjeve Premier League-tittelen helt siden jul. Og så glapp det i London.

Owen sliten

- Vi er bedre nå enn i fjor. Mine gutter har gjort en utrolig sesong. Vi kan ende opp på 80 poeng, det er det samme som United vant Premier League med i fjor, trøstet Liverpool-manager Gerard Houllier seg med.

Franskmannens spillere kom til White Hart Lane etter å ha knust nesten all motstand de siste ti kampene. I første omgang haglet det i en periode med sjanser. Til begge lag. Blant annet hadde Riise en flyvende heading i stolpen. Sami Hyypiä et nikk som ble mesterlig reddet, mens Michael Owen virket noe kjørt og sliten.

- Vi kom til London med én ting i hodet og det var å vinne. Men for å gjøre det er du nødt til å få puttet ballen i motstandernes nett. Det klarte verken Michael eller noen andre, sa Houllier.

God Iversen

Vinnermålet til Spurs ble satt inn av Gus Poyet etter 41 minutter.

Ei finte av Darren Anderton og et innlegg mot Steffen Iversen, som han ikke nådde med hodet. Ballen gikk via låret til banens beste, Tottenhams meget offensive høyreback, Simon Davies, før den havnet hos Poyet. Den tidligere Chelsea-spilleren satte behersket ballen til side for gode Jerzey Dudek.

- Etter at vi tok ledelsen hadde vi det artig og spilte god fotball. Det var Liverpool som hadde presset på seg, sa Iversen som gjorde en god kamp både i eget forsvar og til tider som ensom spiss. Dette fordi Teddy Sheringham tok ansvar på midten.

Sheringham var for øvrig et eneste stort smil. Han har tidligere uttalt at han ville hjelpe gamle lagkamerater i United. Det gjorde han i går, så spurs det da på mandag. Når Gunners reiser til Bolton kan det hele avgjøres i naboregionen til Manchester og Liverpool.

HØYT OPPE: Steffen Iversen var høyt og lavt både i forsvar og til tider som ensom spiss. John Arne Riise, Gary Carragher og Sami Hyypiä beundrer her hodeteknikken til Litj-Ivers.