- Surt at den hvite trøya røk på slutten

Edvald ett sekund unna en tur på podiet etter sterk prolog.

LIÈGE/OSLO (Dagbladet): Edvald Boasson Hagen ga på forhånd uttrykk for at han ikke hadde noen spesielt målsetting i dagens prolog i sentrumsgatene av belgiske Liège, men Norges eneste deltaker i Tour de France ga gass på åpningsdagen, og var til slutt bare ett lite sekund unna å ikle seg den hvite ungdomstrøya på podiet.

Den havnet i stedet på overkroppen til amerikanske Tejay Van Garderen fra BMC.

Team Sky-rytteren, som sa han ville være fornøyd med en topp ti-plassering, endte på en femteplass, og slo blant annet en mann som fjoårsvinner Cadel Evans med god margin.

SNØT EDVALD: Tejay Van Garderen fra BMC var ett sekund raskere enn Edvald Boasson Hagen og fikk seg dermed en tur på podiet. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY/NTB scanpix
SNØT EDVALD: Tejay Van Garderen fra BMC var ett sekund raskere enn Edvald Boasson Hagen og fikk seg dermed en tur på podiet. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY/NTB scanpix Vis mer

- Jeg er godt fornøyd med femteplass. Det var litt surt at den hvite trøya røk på slutten, men det var en bra start, sier Boasson Hagen til Dagbladet.

Håper å få sjansen I morgen venter en tøff etappe med hele fem fjerdekategoristigninger, hvorav den siste opp til mål.  Dermed vil det garantert bli avstander, men Boasson Hagen har ingen illusjoner om at van Garderen er blant dem som kommer til å falle av.

- Det er ingen bonussekunder, så det er vanskelig å hente sekunder, men er det noen som detter av og det blir småluker, så kan det være muligheter, men vi tar det som det kommer, sier han.

Det er imidlertid ikke sikker at en fire kilo lettere Mark Cavendish holder helt inn, og da kan nordmannen få en sjelden mulighet.

I EGEN KLASSE: Fabian Cancellara var helt suveren på lørdagens prolog i Liège. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB scanpix
I EGEN KLASSE: Fabian Cancellara var helt suveren på lørdagens prolog i Liège. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB scanpix Vis mer

- Jeg har ikke hørt spesielt ennå, men jeg tror jeg kan få sjansen, og da vil gripe den, sier Boasson Hagen.

Formen og selvtilliten virker det uansett ingenting i veien med.

- Jeg føler meg i bra slag, og det har ikke så mye å si for selvtilliten utover at en femteplass er en god start, sier Boassson Hagen.

Maktdemonstrasjon fra Cancellara Vant i dag gjorde 2000-tallets tempokonge Fabian Cancellara, som tross eget utsagn, på ingen måte ser ut til å være noen turist i årets Tour, selv om OL i London er det store målet.

BEST I GANG: Bradley Wiggins kom best i gang av sammenlagtkanonene etter en fantastisk avslutning.Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI/NTB scanpix
BEST I GANG: Bradley Wiggins kom best i gang av sammenlagtkanonene etter en fantastisk avslutning.Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI/NTB scanpix Vis mer

Radioshach-Nissan rytteren vant hele sju sekunder foran Bradley Wiggins, som var den av sammenlagtfavorittene som kom best i gang etter en fenomenal avslutning.

Sveitseren vant også sist Liège var arrangør av en Tour-prolog tilbake i 2004, og vant sin femte prolog totalt. Oppgaven ble betydelig enklere da mannen i verdensmestertrøya, Tony Martin, måtte bytte sykkel underveis på grunn av tekniske problemer.

Dermed kan han ikle seg gul trøye på morgendagens etappe, mens Wiggins får den grønne trøya til låns.