- Surt, irriterende og frustrerende

Joshua King ringte sin mentale trener etter vraking.

IKKE FORNØYD: Joshua King likte ikke at han måtte starte på benken, og ringte sin mentale trener for å få ut frustrasjon over vrakingen. Han scoret da han kom innpå i andre omgang.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Joshua King likte ikke at han måtte starte på benken, og ringte sin mentale trener for å få ut frustrasjon over vrakingen. Han scoret da han kom innpå i andre omgang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Joshua King avsluttet et vakkert norsk angrep ved å banke ballen i mål, snaut to minutter etter at angriperen ble byttet inn i andre omgang mot Kypros. Det tror han var en god søknad til å starte mot Sveits førstkommende tirsdag

- Det er tidlig å si. Alle har lyst å starte, og det inkluderer meg, for jeg er i form og har gjort det bra de siste ukene. Det var godt å komme innpå og score. Alle har lyst å starte og det blir spennende å se om jeg starter mot Sveits på tirsdag. Om jeg ikke starter der så respekterer jeg det, sier King til Dagbladet.

Han innrømmer likevel at det var tungt å få beskjeden i går om at han igjen skulle starte en landskamp på benken.

- Det var surt og irriterende og litt frustrerende. Men det var gøy å komme innpå og være en del av de tre poengene vi fikk, sier King, som tok en telefon da han fikk vite at han ble vraket i startelleveren.

- Jeg følte at jeg hadde vist på trening og de siste ukene hva jeg er god for. Herregud jeg er en fotballspiller, og jeg har også følelser. Når jeg var sur i går ringte jeg min mentale trener og klagde litt, men han puttet ord i hodet på meg og hjalp meg litt der. Når jeg stod opp i dag var det glemt, sier King i pressesonen etter kampen.

God søknad Og det var tydelig at det hele var glemt da han stormet fram og hamret ballen vakkert ned i hjørnet etter pasning fra Magnus Wolff Eikrem. En herlig avslutning på et perleangrep fra Norge.

- En scoring er alltid en god søknad for en spiss. Er du kant eller spiss skal du ha en assist, få straffe eller score. Det er regelen. Men jeg syns jeg ga en fin søknad i dag. Men det blir ikke tøft for Drillo å ta ut laget på tirsdag, det blir det ikke, sier King.

Men landslagssjef Egil Drillo Olsen holder kortene tett til brystet før han tar ut det endelige laget som skal møte Sveits.

- Joshua er alltid frisk, trening som kamp. Han er fortsatt litt typisk innbytter. Vi får se, det er ikke sikkert det blir de samme elleve mot Sveits, sier Drillo.

Spesiell feiring Joshua King feiret scoringen ved å «hysje», men Drillo tror ikke det ligger noe spesielt bak den gesten fra innbytteren.

- Folk har feiringer som er forskjellige. Det er mange rare gester. Jeg tror ikke det var noen spesiell betydning. Han er ujevn, gjør mye bra og mye dårlig. Får mye plusser og mye minuser. Enormt potensiale med farten, finter og dribleferdigheter, i tillegg til at han er bra i lufta. En spennende spiller, sier Drillo.

King selv ville ikke snakke så mye om feiringen av scoringen.

- Jeg tar ikke helt av. Jeg er ikke en person som tar av når jeg scorer, sier King.

Norge tar imot Sveits på Ullevaal Stadion førstkommende tirsdag.