- Surt og bittert

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge hentet inn 0-2, men ni minutter før slutt nikket Bartosz Karwan inn 3-2. Nå skal det et mirakel til om Norge går til VM. - Akkurat nå er det ikke lett å motivere seg, sier Ole Gunnar Solskjær. Se kampen minutt for minutt

- Dette var surt og bittert og holder bare ikke, sa Solskjær til NRK etter kampen.

- Jeg syns dette har vært en gjennomgående melodi i hele kvaliken. Vi skaper flere sjanser enn dem, men får ikke mål.

Landslagssjef Nils Johan Semb var heller ingen glad mann i ettermiddag.

- Jeg synes egentlig vi har fortjent bedre, vi har marginene mot oss, sier Semb.

- Jeg vil ikke være så negativ at vi ikke har mulighet til å gå videre. Vi må bare gå inn mot neste match og forbrede oss på samme måte. Akkurat nå er ikke motivasjonen på topp, men motgang er en del av livet, sa landslagssjefen til NRK.

Helsvart

Det så alt annet enn lyst ut da lagene gikk til pause på Ullevaal stadion. Polen ledet 2-0. Emmanuel Olisadebe var sist på begge målene. 1-0 mellom beina på Ståle Stensaas. Og 2-0 etter en gavepakke fra samme mann. Helt upresset serverte trønderen læret til en polsk spiller. Noen sekunder seinere lå ballen i garnet bak Thomas Myhre.

Der og da var det helsvart for Norge.

Men da John Carew og Ole Gunnar Solskjær scoret hver sin gang på under ti minutter var håpet der igjen. Norge presset og var nær både ett og to mål til.

Innbytter Steffen Iversen prøvde seg med et skudd fra utenfor sekstenmeteren. Carew var tideler for seint ute til å legge ballen i mål.

Praktscoring

Solskjær leverte en praktscoring og sprudlet til tider i sin rolle som tilbaketrukket spiss i andre omgang. Og spissen var godt fornøyd med scoringen:

- Jeg var nok litt heldig med driblingen. Men avslutningen var bra.

Men istedenfor en ny norsk scoring, var det duket for nye jubelscener i den polske svingen på Ullevaal ni minutter før full tid. Og nok en gang var Ståle Stensaas innblandet. RBK-backen nådde ikke opp i en hodeduell med Barthosz Karwan. 25-åringen nikket ballen forbi Myhre.

Skjebnekampen mot Polen var tapt. Det skal et mirakel til om ikke de norske landslagsspillerne får sommerferie når VM arrangeres om et drøyt år.

Polen står med 10 poeng etter fire kamper. Norge har fortsatt til gode å vinne i denne VM-kvalifiseringen.

Mot Hviterussland på onsdag MÅ det bli seier. Hvis ikke er det i hvert fall slutt.

<B>SCORET: John Carew scoret ett mål for Norge, men burde ha puttet minst ett mål til.
MÅLTYV: Emmanuel Olisadebe har all grunn til å juble med to mål mot Norge på Ullevaal.