Surt OL for «Söta bror»

På vei mot et av sine dårligste OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svenskene lengter etter sitt første gull i Beijing. «Söta bror» er på vei mot et av sine dårligste OL noensinne.

Både Norges og Danmarks nasjonalsanger er blitt spilt under OL, mens tre sølv er alt Sverige har hatt å glede seg over så langt.

Seoul-OL i 1988 er eneste gang Sverige har mislyktes i å ta OL-gull de siste 100 årene. Det samme skjedde i Aten i 1896. Bare to ganger har svenske utøvere tatt mindre enn fire medaljer (1896 og 1900).

I Sydney ble det tolv medaljer (4-5-3), mens det ble redusert til sju i Aten (4-2-1). Siden 2004 har Sveriges olympiske komité (SOK) satset 140 millioner kroner på Beijing-OL. Målet er åtte medaljer, men det ser vanskelig ut før avslutningsdagene.- Vi har flere dager igjen, og akkurat som i Aten har vi mange plasseringer mellom fjerde- og tiendeplass. Det er bra plasseringer det handler om, sier Peter Reinebo i SOK til TT.

Skuffelser

Så langt har OL nærmest vært en fiasko. Medaljehåp som Susanna Kallur, Therese Alshammar og Stefan Holm har ikke levert varene.

Troppen har også hatt sine skandaler. Flere svømmere ble sendt hjem fra tennisfinalen etter å ha drukket øl i offisielt OL-tøy. Ara Abrahamians oppførsel under medaljeseremonien førte til at bryteren ble fradømt sin bronse. Syklistene Emma Johansson og Gustav Larsson og tennisduoen Thomas Johansson og Simon Aspelin har vært nærmest gulljubel, men måtte ta til takke med sølv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer