Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-kvalik

Surt på kammerset hos Høgmo. Spillere kritiserer hverandre. - Jeg må bare le

King: - Det er lett å peke på andre. 

MØTTE PRESSEN: Joshua King. Foto: NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN: Joshua King. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge - San Marino, VM-kvalifisering tirsdag klokka 20.45

SANDVIKA (Dagbladet): Joshua King (24) innrømmer at stemningen på fotballandslaget har vært sur etter 1-0-tapet for Aserbajdsjan lørdag. VM-kvalifiseringen virker ødelagt, nesten før den i det hele tatt har kommet i gang.

Norges angripere - Joshua King og Adama Diomande - var direkte svake i kampen i Baku. I et intervju med TV 2 hintet midtbanespiller Ole Selnæs om at vi trenger spisser som scorer mål.

- Jeg må le. Det er lett å peke på andre spillere, sier King om kritikken.

Mann

Spissen møtte pressen ved spillerhotellet i Sandvika i ettermiddag. Norge står med null mål etter to kamper i VM-kvalifiseringen.

- Alle snakker om at vi må score mål. Men jeg kan ikke huske at vi hadde en stor målsjanse i kampen. Jo, vi hadde et par mot slutten. Men vi vinner heller ikke kamper ved å slippe inn mål. Jeg står ikke og peker på at Selnæs hadde skyld i målet fordi det var hans mann. Vi hadde alle skyld.

SINT: Ole Selnæs (til høyre) var heit i toppen under kampen mot Aserbajdsjan. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SINT: Ole Selnæs (til høyre) var heit i toppen under kampen mot Aserbajdsjan. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

King fortsetter:

- Jeg er en mann og kan ta kritikk. Men han lærer. Vi må ikke glemme at Selnæs er ung. Han har bare vært på landslaget et par ganger tidligere.

Det tilhører sjeldenhetene at spillere åpent kritiserer hverandre på denne måten. Men tapet mot Aserbajdsjan - som er ranket som nummer 133 i verden - har fått det til å koke, både internt og eksternt.

Kom ikke

Også Selnæs skulle vært på pressetreffet i dag, men dukket ikke opp. Etter kampen lørdag havnet han i munnhuggeri med dommeren og ble innrapportert. På grunn av en saksbehandlingsfeil er han likevel klar mot San Marino i morgen.

- Det var surt å tape kampen. I alle fall når den var så viktig. Det eneste positive er at det kommer en ny kamp med en gang, sier King.

Spissen er likevel ikke optimistisk med tanke på VM-sluttspill.

- Selv om vi står igjen med tre poeng, er det en lang vei å gå, påpeker han.

MØTTE PRESSEN: Per-Mathias Høgmo og landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred svarer på spørsmål om stemningen i spillergruppa og om spillerkritikken. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Uvanlig

Til stede på pressetreffet i ettermiddag var også TV 2-ekspert Jesper Mathisen. Han har merket seg nyhetene som har kommet ut fra landslaget de siste dagene.

- At ting fra garderoben blir tatt ut til journalister og hele det norske folk er uvanlig. Det har skjedd både tre og fire ganger den sista uka. Det er veldig overraskende, sier han og sikter til opplysningene om spillere som slo og sparket rundt seg i garderoben.

- Disse gutta vet hva slags mekanismer som blir løst ut når de sier sånne ting. Det kan tyde på at det er mer frustrasjon og mindre harmoni i garderoben enn hva de prøver å få det til å se ut som.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!