Surt Shampo-tap

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Columbus var 31,2 sekunder unna seieren i natt. Istedet ble det tap i sudden death. Espen Knutsen noterte en målgivende pasning.

Pittsburgh tok ut keeperen til fordel for en ekstra utespiller i sluttminuttet av ordinær tid. Belønninga pirket Alexei Morozov inn fra en mølje foran Columbus-målet med 31,2 sekunder igjen på lystavla. Shampo var på isen, men kunne ikke gjøre noe med scoringa.

Dermed ble det 3-3 og sudden death.

Og 1,42 minutter ut i sudden death backhandet Michal Rozsival inn seiersmålet for Pittsburgh. Og blåjakkene måtte nok en gang tusle slukøret av isen som tapere.

Vakker scoring

Kampen startet bra for Columbus. Bare fem minutter hadde gått da Rusty Klesla ga hjemmelaget ledelsen. Men Pittsburgh, som rett før kampen fikk vite at Mario Lemieux er borte for resten av sesongen på grunn av sin vonde hofte, slo tilbake 17 sekunder seinere. Målscorer var super-russeren Alexei Kovalev.

39 sekunder ut i midtperioden kom Shampo og Geoff Sanderson alene med Pittsburgh-forsvareren Hans Jonsson.

Espen var puckfører og dro elegant bort Jonsson før han sendte pucken til Sanderson som sto alene foran keeper. Sanderson passet pucken rett tilbake i dypet der Robert Kron kom i fart og feide pucken i mål.

God Shampo

Det var en nydelig scoring som fikk hjemmepublikummet til å hyle av glede.

Shampo-rekka spilte en sterk kamp, og klarte seg bra mot Penguins' førsterekke med Kovalev, Robert Lang og Jan Hrdina.

Mike Sillinger økte Columbus ledelse noen minutter før midtperioden var over.

Men gutta fra stålbyen noen timers kjøring øst for sentral-Ohio fikk nytt liv to minutter ut i sluttperioden. Og klarte altså å stjele med seg begge poengene.

Norsk mareritt

Shampo utmerket seg ellers med en stor kollisjon med grise-russeren Darius Kasparaitis. Begge spillerne falt i isen, og Espen fikk klapp på hjelmen fra lagkameratene for at han sto opp mot Pittsburgh-spilleren.

- The Norwegian Nightmare lives on, kommenterer Fox Sports' Dan Kelly imponert.

I morgen spiller Columbus mot Los Angeles Kings i California.

Nattas Shampo-tall: 1 målgivende pasning, 27,10 minutter spilletid, -1 i +/-.

Nationwide Arena var utsolgt for 48. kamp på rad.