MØTTE NR. 8 i VERDEN: Simen Agdestein har bekreftet overfor Dagbladet at han vil satse som profesjonell sjakkspiller igjen. I dag møtte han bulgarske Veselin Topalov under Norway Chess. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
MØTTE NR. 8 i VERDEN: Simen Agdestein har bekreftet overfor Dagbladet at han vil satse som profesjonell sjakkspiller igjen. I dag møtte han bulgarske Veselin Topalov under Norway Chess. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.Vis mer

Surt tap for Agdestein

Verdens 8. beste spiller ble for sterk.

STAVANGER (Dagbladet): Comeback-mannen Simen Agdestein (47) spilte for mulighten til å vinne Norway Chess i partiet mot Veselin Topalov (39), men bulgareren ble for sterk.

Etter partiet var det en betenkt og selvkritisk norsk 47-åring som møtte pressen.

- Jeg burde vært profesjonell nok til å sikre meg remis da jeg hadde muligheten. Jeg prøver å vinne, det er det som gjør at jeg taper. Jeg overvurderte sjansene mine. Jeg trodde jeg sto bra, men det var tydeligvis en feilvurdering, sier Agdestein til Dagbladet.

Trøtt og sliten Tapet er det første under Norway Chess. Agdestein depper likevel ikke noe mer av den grunn.

- Det er ikke bittert. Det er like kjedelig å tape uansett når det er, sier nordmannen, tydelig sliten.

- Jeg har bare lyst til å legge meg å sove. Jeg er kjempetrøtt, forteller Agdestein.

- Hvordan tror du formen er til partiet mot Magnus Carlsen i morgen?

- Man vet aldri helt hvordan man kommer til å føle seg. Av og til har man dårlige dager. Jeg har ikke hatt noen skandaledager, men bare vært litt trøtt. Jeg har muligheten til å vinne mot Magnus, men det blir et nytt tøft parti.

- En suksess Selv om rekken på sju oppsiktsvekkende remiser ble brutt, fant Agdestein positive ting å ta med seg videre fra oppgjøret mot Topalov.

- Det var et interessant parti. Det var en helt ny stillingstype for meg. Så jeg lærte noe nytt og utviklet meg som spiller. Sånn sett var det en suksess, sier Agdestein.

I morgen avsluttes den to uker lange superturneringen i Stavanger. Det ser Carlsens tidligere læremester fram til.

- Det er helt riktig. Det er slitsomt å ha press på seg over så langt tid, så jeg ser frem til dagen i morgen, sier Agdestein.

INTERESSANT PARTI: Agdestein og Topalov er begge kjent som aggressive spillere. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
INTERESSANT PARTI: Agdestein og Topalov er begge kjent som aggressive spillere. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet. Vis mer