Surt tap for Norge

Kina med ettmålsseier.

Norges håndballjenter tapte 24-25 for Kina i den siste kampen i firenasjonersturneringen, og måtte nøye seg med annenplass.

Kineserne satser hardt fram mot OL på hjemmebane i 2008, men det er tvilsomt om laget kan være med å hevde seg blant de aller beste om et år. De 6000 frammøtte fikk likevel noe å glede seg over da EM-vinner Norge ble slått.

- Det var en helt fantastisk stemning i hallen. Vi trenger slik tenning fram mot et OL, sier trener Marit Breivik til NTB.

Det ble en jevn kamp. Hjemmelaget Kina ledet 11-9 til pause og vant til slutt med ett måls margin.
Eksperimenterte 

Marit Breivik eksperimenterte denne gangen med ny stil og spilte med to sekser-oppstillinger som byttet på å være på banen.

Camilla Herrem, Tine Stange, Gøril Snorroeggen, Marit Malm Frafjord, Tonje Nøstvold og Vigdis Hårsaker utgjorde «ungdomsrekka».

Kari Mette Johansen, Marianne Rokne, Katja Nyberg, Karoline Dyhre Breivang, Linn Kristin Riegelhuth og Isabel Blanco var med på «eldrebølgen».

- Forsvarsmessig gikk det bra, men foran motstandermålet gikk det ikke. Vi prøver å spille på denne måten og det kan være verdt det etter hvert når vi kan holde et godt tempo, sa Breivik.

TAP: Kathrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbø sto godt i mål igjen, men Norge tapte til slutt for Kina. Foto:Scanpix
TAP: Kathrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbø sto godt i mål igjen, men Norge tapte til slutt for Kina. Foto:Scanpix Vis mer

Angrepsspillet til Norge var halvsvart, og mange, mange avslutninger ble misbrukt. I den andre enden av banen gikk det bedre. Keeperne Katrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbøe gjorde en særdeles god innsats mellom stengene.

Gode keepere

- Katrine spilte første omgang og hadde en redningsprosent på 47, Kari økte det tallet til 50 prosent i annen omgang, sier Breivik om sine to keepere.

Med tapet mot Kina mistet Norge turneringsseieren til Sør-Korea. Norge, Kina og Sør-Korea endte med fire poeng hver, men koreanerne vant turneringen med bedre målforskjell.

- Det er surt å tape den siste kampen, men det har vært en grei turnering. Det er viktig for de unge spillerne uten så mye fartstid å få prøve seg, sier Breivik.

Norge har tidligere i turneringen slått Sør-Korea (32-31) og Spania (31-23).

Laget møter Kina igjen i treningskamp i Beijing tirsdag.

(NTB)