Susann: - Vemodig å slutte

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): En gråtkvalt Susann Goksør Bjerkrheim sa i dag et endelig nei til videre landslagsspill i håndball. - Det er klart det er litt vemodig, sier Susann som har spilt med flagget på brystet i 13 år.

Goksør Bjerkrheim trekker seg på grunn av dårlige knær. Slitasjen på brusken i det korsbåndsskadde kneet var så stor, at hun ble anmodet om å trappe ned av fotball-landslaget lege, Lars Engebretsen.

- Når kroppen sier fra så klart som nå, så må jeg lytte til det, sier Susann.

OL i fare

Hun innrømmer at smertene har vært store til tider.

- I sommer var det en periode jeg ikke trodde på OL-spill i det hele tatt, avslører hun.

Hun nekter likevel for at landslagsledelsen har presset henne til å spille.

- Nei, det har heller vært motsatt. At Marit Breivik har prøvd å stagge meg de gangene jeg ville ha spilt sjøl. Men det er klart at man som spiller alltid har lyst til å være med, og at man noen ganger ikke greier å se skader i et lengre perspektiv. Jeg håper at kroppen min holder noen år til. Jeg håper på et aktivt liv også etter håndballen.

Av høydepunkter nevner Bjerkrheim VM-gullet i 1999 som det største. Den største nedturen i karrieren var den allerede nevnte korsbåndsskaden i 1998.

- Jeg satte meg som et mål å komme tilbake og vise meg skikkelig fram i OL i år. Og jeg føler jeg kan slå meg på brystet å si at jeg spilte en god turnering i Sydney, smiler Susann

Sættem erstatter

Landslagssjef Marit Breivik synes det er trist at Susann slutter, men nekter å være med på at landslaget har et lojalitetsproblem. Mia Hundvin har også gitt beskjed om at hun kutter landslaget. Flere vetaraner teller også på knappene.

- Det er helt feil at vi har et holdningsproblem. Jeg opplever ikke at jentene slutter fordi de ikke vil spille for Norge. Heller tvert imot. Det er praktiske årsaker som ligger bak. Susann slutter fordi en skade setter en stopper for videre spill, sier Breivik.

Hun er enig i at det kan ha en positiv effekt at Susann slutter nå. Generasjonsskiftet måtte komme uansett.

- Ingen spillere kan erstatte den typen Susann var, men vi har spillere med andre kvaliteter som kan fylle en liknende rolle.

- Hvem da?

- Både Birgitte Sættem, og Cecilie Thorsteinsen er gode spillere som kan gå inn i en playmakerrolle, sier Breivik.

KROPPEN SIER NEI: Kneet til Susann Goksør Bjerkrheim trenger hvile. Derfor kutter hun ut landslaget.
OPPTUR: Susann trekker fram VM på hjemmebane i 1999 som et høydepunkt i landslagskarrieren.
NEDTUR: Her ryker Susann korsbåndet, i kampen mellom Tertnes og Nordstrand 18. oktober 1998 - nøyaktig to år siden i dag.