Susann er provosert

SAARBRØCKEN (Dagbladet): Susann Goksør møter til ettermiddagens skjebnekamp mot Østerrike med en økt dose forakt for bedrevitere. Humøret ble ikke bedre da hun i går fikk vite at også Kjersti Grini har mistet troen på Norge.

- Fader, jeg blir provosert over de som ber oss revurdere målsettingen om gull, sier landslagskaptein Goksør til Dagbladet.

Hun er kraftig irritert over den norske håndballekspertisens manglende gull-tro. Susann og jentene er allerede møkk lei av å bli konfrontert med «at dette spillet umulig kan holde til VM-gull».

For oss hjemlige TV- og Radio-lyttere er det spesielt landslagstrener Sven-Tore Jacobsen (TV2) og Frode Kyvåg (P4) som har gått krasst ut mot Marit Breivik og hennes disposisjoner i VM.

Kraftige påminnelser

Susann Goksør har ikke hatt muligheten til å høre hva hennes to tidlige støttespillere har sagt, men hun får hver dag kraftige påminnelser om synkende tillit til jentene via resten av pressekorpset i Tyskland.

øLandslagskapteinen følte i går at hun måtte markere seg på den siste pressekonferansen før møtet med Østerrike.
Det som selvsagt var viktigst: Å styrke lagvenninnenes tro på at VM-gullet fremdeles er innen rekkevidde.
Nest viktigst: Å få ekspertene til å skjønne at de ikke er i nærheten av å kjenne til hva som rører seg innad i laget.
Og beskjeden til viktig-Per'ene som kritiserer laget var i går krystallklar:
- Vi tenker ikke på dette, sa Susann på pressekonferansen.

Men Goksørs skuffelse ble større etter at Dagbladet fortalte henne om venninna Kjersti Grinis kommentar i Bergens Tidene under følgende tittel:
«Tror dere fortsatt på gull jenter?»
- Hva? Nei, dette sier du bare for å lure meg. Jeg nekter å tro det før jeg har snakket med Kjersti sjøl, sier en vantro Susann Goksør.

Like trygg

Susann Goksørs VM-dager i Tyskland domineres definitivt ikke av tvil eller nøling _ i hvert fall ikke på overflaten. Hun retter fortsatt blikket stålfast mot en VM-finale kommende søndag i Berlin.

- Jeg er like trygg på at vi har gull-potensial nå som jeg var før VM, sier hun.

Men hjemme i Norge sitter skadde Grini og ser på TV. Etter søndagens begredelige tap for Kroatia tonte hun flagg:

- For at jeg fortsatt skulle vært med på gulldrømmen, burde det norske spillet ikke vært så mangelfullt som til nå, melder den skadde Tertnes-spilleren, som i fjorårets EM-sluttspill var sjefen på banen for Norge.

Sliter som sjef

Nå har Goksør tatt over sjefsrollen, men sliter for å forløse VM-troppens potensial:

- Vi må bestemme oss for å være sjefer på banen. Ta initiativet og styringa, sier hun.

Hittil i VM har de norske jentene i altfor stor grad latt motstanderne legge premissene.

I kveldens åttedels-finale mot Østerrike, en motstander som tradisjonelt har innbydd til krig og slåsskamp med Norge, ønsker Goksør å bestemme alt. Her er slagplanen:

Være tilstede hundre prosent i kampen

Ikke minste troen når noe/noen mislykkes

Hyppigere beskjeder mellom spillerne

Skylder på Breivik

Hjemmesitter Kjersti Grini legger mesteparten av skylda for det sviktende norske spillet på en person: Landslagssjef Marit Breivik.

- Jeg savner noen taktiske grep fra Marits side underveis i kampene. Når hun ønsker forandring i spillet, velger hun ofte å sette inne en ny spiller. Jeg hadde heller forsøkt meg med taktiske innspill til de som allerede er på banen. Usikkerheten sprer seg i gjengen med så my bytting, sier Grini.

Fredag før VM spilte Susann en kamp i verdensklasse mot Sør-Korea (28-26). Siden har hun ikke vært i nærheten.
- Det var dagen da alt lykkes. Jeg kan ikke gå rundt å være misfornøyd fordi jeg ikke spiller like godt som da, sier Susann.
Kjersti Grini lider med henne i et intervju med Aftenposten.
- Jeg får vondt i magen av å se Susann puste tungt. Noen ganger ser det ut som hun blåser trompet, og de bollekinnene lover ikke godt.
- Susann har ikke godt av å gruble så mye. Hun spiller best når hun ikke tenker i det hele tatt, sier Kjersti Grini.

<B>Susann Goksør</B>
<B>SA KLART I FRA:</B> Kaptein Susann Goksør er lei all kritikken jentene har måttet tåle i VM.