Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Susann lurte Østerrike

SYDNEY (Dagbladet.no): Susann Bjerkrheim spurtet inn seks mål mot treige østerrikere i dag. Norge vant 24-21 og Susann håper hun er på vei mot sitt beste mesterskap noensinne. I kvartfinalen torsdag venter Romania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge vant pulja og får dermed møte den svakeste motstanderen fra pulje B i kvartfinalen torsdag. Jentene utspilte erkerival Østerrike og spesielt før pause fungerte det aller meste for håndballjentene.

Kjersti Grini dundret inn mål, Cecilie Leganger sto som en betongvegg og Susann var alltid først når kontringer og rom åpnet seg gang.

- Jeg synes det var ordentlig bra. Det er godt å møte de gode lagene, det er da vi spiller godt. Dette var gøy! sier Susann som fikk en varm klem av trener Marit Breivik på vei ut av banen.

Ikke svett

Sjøl forklarer Susann sin egen gode kamp med at hun slapp å spille forsvar. Hver gang Norge vant ballen, gikk Tonje Larsen ut og Susann inn.

- Jeg ble nesten ikke svett i panna med så bra forsvar, ler Susann.

Susann ble korsbåndoperert i 1999 og føler at hun først under OL virkelig er tilbake på topp. Og som vanlig sitter det meste i hodet.

- Jeg har stor selvtillit og det er viktig. Jeg slipper å stå over treninger og får ro og trygghet, sier hun og forklarer at også Norges EM- og VM-gull gir jentene et ekstra lag med hud.

Akkurat det var viktig da Østerrike kappet inn mål etter mål i en svak norsk periode midtveis i annen omgang.

- Vi lar oss ikke påvirke av feil. Vi vet at det bare er uhell, sier Susann.

Ser bra ut

Lagkaptein Susann er 30 år, og har vært med i alle OL siden 1988. Hun føler sterkt at Sydney kan bli hennes aller beste.

- Ja, jeg håper det. Jeg har aldri vært kjempegod i et helt mesterskap, men det er få som er det. Nå ser det bra ut, sier Susann.

I SKUDDET: Susann Goksør Bjerkrheim scoret seks mål mot Østerrike.