Susanne dropper VM i Osaka

Tok sølv i EM, føler seg ikke god nok for VM.

• Les også: Trekker seg fra Bislett Games og frykter for sesongen

Langdistanseløperen Susanne Wigene kommer ikke til å stille i VM i Osaka. Hun har tatt avgjørelsen i samråd med støtteapparatet sitt.

Wigene slo gjennom for alvor i fjor med sølv på 10.000 meter i EM i Göteborg, men siden i fjor høst har hun ikke fått det til å klaffe.

Det har gått opp og ned for henne på trening. Sesongåpningen på bane denne sesongen hadde hun ikke før i Golden League-stevnet i Roma 13. juli, og der løp hun langt under pari på 5000 meteren.

Hun skulle ha deltatt på en 1500 meter i belgiske Heusden sist lørdag, men heller ikke det stevnet følte hun seg klar for å stille opp i. Hun har rett og slett ikke klart å få opp farten denne sommeren.

Nå har hun valgt å nullstille helt. Det blir ikke aktuelt for henne å satse mot VM i Osaka.

- Jeg har forsøkt å komme på det nivået som var nødvendig for å prestere i Osaka, men det har jeg ikke klart. Derfor har jeg sammen med treneren og støtteapparatet mitt valgt å fokusere på forberedelsene til OL i Beijing i 2008, sier Wigene i en pressemelding.

Hun opplyser at hun kommer til å legge mye arbeid i å analysere alt som er blitt gjort i forhold til trening og konkurranser etter 10.000 meteren i Göteborg-EM.

FIASKOSESONG: Susanne Wigene tok en overraskende medalje på 10 000 meter i EM. Nå gir hun opp VM og konsentrerer seg om OL neste år. Foto: Scanpix
FIASKOSESONG: Susanne Wigene tok en overraskende medalje på 10 000 meter i EM. Nå gir hun opp VM og konsentrerer seg om OL neste år. Foto: Scanpix Vis mer

Målet til Wigene denne sesongen var selvsagt VM i Japan, men sportslig hadde hun også håpet på å slå Ingrid Kristiansens norske rekord på 5000 meter som lyder på 14.37,33.

(NTB)