Susanne frykter for sesongen

Får ikke opp farten, tåler ikke så mye trening.

Susanne Wigene sliter. Hun får ikke opp farten, tåler ikke så mye trening som før og frykter for at sesongen skal gå dukken.

- Det går opp og ned for meg på trening, men litt for mye ned. Derfor har jeg meldt avbud til den planlagte sesongåpningen min i Kassel i Tyskland til onsdag. Jeg får det rett og slett ikke til å klaffe, sier Susanne Wigene til NTB.

Hun hadde en liten opptur på den tøffeste etappen i Holmenkollstafetten midt i mai, men det er også det eneste lille lyspunktet hun har hatt på lenge.

- Jeg aner ikke hva som er galt. Derfor skal jeg en tur til lege Tor Øistein Ensjø på Toppidrettssenteret i dag, så får jeg se hva han kan finne ut, sier Wigene.

Hun var veldig sliten etter at sesongen var over i fjor, for hun drev nærmest rovdrift på seg selv etter det overraskende EM-sølvet på 10.000 meteren i Göteborg.

- Det tok veldig lang tid før jeg kom i skikkelig gjenge igjen etter sesongen i fjor, og gjennom vinteren har det svingt veldig. Noen gode treningsøkter har det vært, men det oppsvinget jeg vanligvis får på vårparten, er ikke kommet i år, sier hun.
Frustrert
- Det er klart jeg er ordentlig frustrert, for jeg driver en idrett som er veldig målbar, og jeg har fått slag etter slag mot meg. Derfor kan jeg godt innrømme at jeg frykter for at hele sesongen skal ryke, forteller Susanne Wigene.

- Nå går det heller dårlig, og det er veldig trist, for Bislett Games som er et av høydepunktene denne sesongen, kommer jo allerede om halvannen uke. Slik det ser ut nå kan Bislett Games bli årsdebuten min, og det er ikke gunstig, for der skal jeg jo løpe mot flere av de beste i verden på 5000 meter, sier Wigene.

Hun prøver å la være å tenke på de problemene hun sliter med og håper det beste, men sier likevel til NTB at formsvikten ligger i bakhodet hennes hele tiden.

- Det er klart jeg er bekymret for Susanne. Hun har vært med lenge og kjenner seg selv veldig godt. Når hun sier at hun sliter, så er det grunn til å høre på det hun sier, men jeg har et godt håp om at det skal ordne seg for henne, slik at hun kan være med for fullt i verdensrekordforsøket til Meseret Defar (Etiopia), sier Bislett-general Svein Arne Hansen til NTB.

Imponert
Selv om det butter imot for Susanne Wigene har ungjentene i norsk friidretts virkelig stormet fram og fått det til å løsne.

Karoline Bjerkeli Grøvdal satte europeisk juniorrekord på 3000 meter hinder i helgen 9.33,19, mens Kristine Eikrem Engeset klarte 4.09,40 på 1500 meteren i Florø. Det var personlig rekord med ti sekunder.

- Det er helt imponerende og temmelig fantastisk det disse ungjentene presterer. De løper kjempefort, sier Susanne Wigene.

- De er tøffe i løpingen og tør satse i hvert eneste løp. Dessuten er de godt trente og supertalenter, legger hun til.

- De inspirerer vel deg også?

- Ja, når de løper så fort som nå, så legger de press på meg også. Det er veldig inspirerende, sier Wigene som mener det må skje et aldri så lite under dersom hun skal bli klar til å kunne prestere på et rimelig godt nivå på Bislett 15. juni.

- Jeg håper det skal gå bra, men prøver ikke å tenke på Bislett Games og problemene mine hele tiden, sier Susanne Wigene til NTB.

(NTB)

TVILER PÅ NYE SUKSESS-SESONG: Susanne Wigene tok EM-gull på 10 000 m i Göteborg i fjor sommer. Denne sesongen sliter hun.