Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Susanne sjanseløs

Nummer sju på 5000 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Susanne Wigene gjorde et ærlig forsøk på medalje på dagens 5000 meter. Men da konkurrentene skrudde opp tempoet tre runder før slutt, var Haugesund-jenta sjanseløs.

Til slutt endte Wigene på 7. plass med tiden 15.11,79. Spanske Marta Dominguez vant på tiden 14.56,18.

Det var ikke akkurat det Susanne hadde drømt om på forhånd.

- Jeg var ikke bedre, rett og slett. Jeg er selvfølgelig ikke fornøyd, men sprang det jeg klarte, sier Wigene til NRK.

Tom for krefter

Etter den sensasjonelle sølvmedaljen på 10 000 meter mandag, har Wigene slitt med tunge bein uten sprut. Det fikk hun merke da de sterkeste jentene satte inn støtet.

- De ekstra kreftene og den siste piffen brukte jeg opp på 10 000 meter. Men det var verdt det. Jeg kjempet det jeg kunne, forklarer en fattet Wigene.

Hun åpnet imidlertid oppløftende, selv om tempoet var forholdsvis lavt de første rundene. Og slik trener Knut Kvalheim varslet i forkant av løpet, dro ikke Wigene en meter.

BARE 7. PLASS: Susanne Wigene manglet den siste spruten i beina, og klarte ikke å holde følge da konkurrentene skrudde opp tempoet noen runder før mål. Til slutt løp hun inn til 7. plass. Foto: SCANPIX
BARE 7. PLASS: Susanne Wigene manglet den siste spruten i beina, og klarte ikke å holde følge da konkurrentene skrudde opp tempoet noen runder før mål. Til slutt løp hun inn til 7. plass. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg følte meg kjempefin i begynnelsen. Det gikk rolig, og jeg følte meg sterk. Men det var bare ikke mer krefter igjen. Det er en ærlig sak, for hadde jeg hatt mer krefter skulle jeg jammen ha brukt dem, sier hun til NRK.

Deppet ikke

Wigene virket uansett ikke spesielt skuffet da hun ble intervjuet av NRKs Dag Erik Pedersen etter løpet, selv om 5000 meter er spesial-øvelsen hennes.

- Jeg er superfornøyd med sølvmedaljen på 10 000 meter, i hvert fall, smiler hun.

Wigene gikk inn i finalen som den kvinnen i Europa med årets beste tid på 5000 meter 14.52,68 før løpet. Både hun og treneren advarte likevel mot at det hadde liten betydning i finalen - og dessverre traff de med sine spådommer. 

image: Susanne sjanseløs
<B>VANT:</B> Marta Dominguez fra Spania vant 5000 meter på tiden 14.56,18, som var soleklar årsbeste for henne. Hun slo Liliya Shobukhova fra Russland i spurten.