Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Susanne Wigene EM-klar

Løp langt under kravet på 10.000 meter.

Susanne Wigene er definitivt klar for høstens EM i friidrett. På Bislett mandag kveld løp hun lekende lett langt under EM-kravet – på 10.000 meter.

Med tiden 32.50,96 underskred hun EM-kravet på distansen med nesten et halvt minutt, og forbedret dessuten sin seks år gamle personlige rekord på distansen med nær åtte sekunder.

Om hun løper mildistansen i Göteborg i august, er imidlertid høyst uvisst. Det er naturlig nok 5.000-meteren som har første prioritet. På den distansen hadde hun den fjerde beste tiden i Europa i fjor, og er et opplagt medaljehåp.

– Jeg bestemmer meg ikke før helt innunder EM om jeg løper begge distansene. Det kommer an på mye. Jeg må først se om jeg er sterk nok til å «doble», men tror det er fullt mulig, sier Wigene, som klarte det hun kom til Bislett for denne mandagskvelden: Å løpe under EM-kravet og bruke minst mulig krefter.

Ny personlig rekord hadde hun ikke i tankene, men hadde ikke noe imot å få med seg det på kjøpet. 28-åringen fra Haugesund ser ikke bort fra at 10.000 meter kan bli en god distanse for henne på sikt.

– Jeg er sikker på at jeg kan løpe minst et halvt minutt raskere når som helst, sier hun.

Men flere milløp blir det ikke på lenge. Ikke før eventuelt i Göteborg i august.

(ANB)

JA! Susanne Wigene klarte 10.000 meter-kravet til EM med klar margin. Foto: Scanpix
JA! Susanne Wigene klarte 10.000 meter-kravet til EM med klar margin. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling