Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Susanne Wigene friskmelder seg

Men nå har OL-håpet fått et nytt problem ...

(Dagbladet.no): Susanne Wigene er nok mest mest kjent for sølvet hun tok på 10000-meteren under friidretts-EM i 2006.

Men dette er lenge siden nå.

Tida siden da har stort sett vært preget av stadige nedturer. Så seint som sist desember fryktet hun at hun aldri ville bli kvitt utmattelsen som hindret henne i å yte maks.

Årsaken var hardt program etter suksessesongen. Men nå går alt så mye bedre, og etter en periode da hun har tatt det mer med ro, friskmelder hun seg omsider.

- En kjempelettelse 

Dette er konklusjonen etter at hun nylig returnerte fra et treningsopphold i Sør-Afrika.

- Treningsoppholdet gikk veldig fint. Tomheten og utslittheten har endelig forsvunnet, sier 29-åringen (30 om akkurat en uke) til Dagbladet.no.

- Dette er en kjempelettelse, fordi jeg fryktet at det hadde satt seg skikkelig. Nå har jeg god tro på at jeg kan gjenoppleve lignende ting som det sølvløpet i 2006, sier hun glad.

GLAD IGJEN: Susanne Wigene har fryktet for karrieren sin, men nå anser hun tomhet- og slitenhetsfølelsen for å være et tilbakelagt kapittel. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
GLAD IGJEN: Susanne Wigene har fryktet for karrieren sin, men nå anser hun tomhet- og slitenhetsfølelsen for å være et tilbakelagt kapittel. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Sliter med hælskade

Når Andreas Thorkildsen samtidig er på bedringens vei fra sin ryggskade, kunne Friidretts-Norge knapt fått bedre nyheter ved inngangen til sommer-OL-året 2008.

Likevel kan Wigene foreløpig ikke satse for fullt fram mot de olympiske lekene i Beijing.

For, samtidig som hun har fått tilbake overskuddet, har en hælskade blitt verre.

Risikerer operasjon

- Snakker vi her om en ny OL-truende nedtur?

- Jeg håper det vil gå fort over. Men jeg frykter at jeg må gjennom et inngrep for å få fjernet noe på hælen, svarer Wigene.

Nettopp derfor har hun foreløpig ikke lagt detaljerte planer for det videre året - men med utmattetheten som et tilbakelagt kapittel, ser hun uansett lyst på det som skal skje i august.

image: Susanne Wigene friskmelder seg
GULLSTOL ETTER SØLV: Susanne Wigene ble båret på gullstol etter at hun sikret Norge sølvmedalje på 10000-meter under friidretts-EM i Sverige. Under årets OL kan hun sikre Norge nye medaljer.
KAN SKJE IGJEN: Susanne Wigene våger nå igjen å tro på at hun igjen kan få oppleve en følelse som den hun fikk da hun vant EM-sølv i Stockholm i 2006.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media