Susannes VM-drøm stoppes av melkesyre

Trente for hardt etter EM-sølvet.

• Les også: Trekker seg fra Bislett Games og frykter for sesongen

(Dagbladet.no): I dag sendte Norges Friidrettsforbund ut pressemeldingen om at Susanne Wigene dropper VM i Japan.

Nå skal Wigenes\' situasjon og treningsprogram fingranskes, med tanke på OL i Kina neste år.

- Vi må være ærlige og si at vi ikke vet hva problemene hennes skyldes, sier sportssjef Ketil Tømmernes til Dagbladet.no.

Har mistet medaljehåp

Wigene tok sølv på 10 000 meter i EM i fjor, og i samme sesong hadde hun den tredje beste tida på verdensstatistikken

- I år var det ikke realistisk å si at Susanne var et medaljehåp i VM. Men i løpet av det siste året har vi tapt et medaljehåp, sier friidrettslederen.

Han forteller at Wigene selv tok beslutningen om å droppe VM. Årsaken er at kroppen ikke fungerer på trening. Nå hun presser seg kommer melkesyra for tidlig.

ALT ETTER VM SKAL GRANSKES: Susanne Wigene (t.h) har opplevd en nedtur siden EM-sølvet. Alt rundt langdistanseløperen skal granskes de neste månedene. Foto: Scanpix
ALT ETTER VM SKAL GRANSKES: Susanne Wigene (t.h) har opplevd en nedtur siden EM-sølvet. Alt rundt langdistanseløperen skal granskes de neste månedene. Foto: Scanpix Vis mer

- Hun føler seg ikke i form, for henne handler det om å løpe i en viss fart på trening, opptil 3.25 minutter per kilometer. Da opplever hun mer melkesyre enn hun er vant til, sier Tømmernes.

- Når hun trøkker på føler hun at kroppen ikke gir respons.

Press fra omgivelsene

Wigenes har slitt på trening til og fra siden mars, etter en oppløftende periode i vinter. Samtidig har haugesundsjente slitt med press fra omgivelsene.

- Det er ikke lett å bli konfrontert med status hele tida. Det er jo naturlig, folk lurer på hvordan det går med andre mennesker. Nå kan hun fokusere positivt framover mot OL i 2008, sier Tømmernes.

Innne oktober håper friidrettsforbundet de kommer til bunns i Wigenes problemer.

- Vi har allerede konkludert med at hun har trent for hardt i perioder. Det er hovedårsaken. Så må vi spørre hvorfor hun ikke tåler det hun tålte i fjor, sier Tømmernes.

- Hva skal Susanne gjøre framover?

- Det blir ikke treningskutt for Susanne, men rett og slett en aktiv hvileperiode. Vi skifter bare fokus i forhold til totalsituasjonen.

Nå handler alt om OL.