Susanns comeback utsatt

Susann Goksør Bjerkrheim (28) er tatt ut til håndballjentenes samling og to landskamper mot Nederland neste uke. Men Nordstrand-jenta føler seg fortsatt ikke spilleklar etter korsbåndoperasjonen i november i fjor. Susann kan få comeback på landslaget tidligst om knappe to måneder.

- Jeg merker på treningene at jeg ikke kan gjøre normale bevegelser. Jeg føler meg keitete, sier Susann til Dagbladet.

Hun startet håndballtreningen sammen med sin klubb Nordstrand for en uke siden.

- Jeg belaster ikke begge beina likt og kommer ubevisst i ubalanse. Jeg må være tålmodig nå, for det tar tid før jeg har den samme balansen i bevegelsene som før skaden.

- Derfor har vi i samråd med fysioterapeuten Knut Jæger Hansen bestemt at jeg ikke skal spille håndballkamper før 1. august i år, forteller Susann.

Vondt i ett år


Knut Jæger Hansen ved Norsk Idrettsmedisinsk Institutt har lang erfaring med å få toppidrettsutøvere klare etter korsbåndoperasjoner.

Han trente opp blant andre Anja Andersen og Gitte Madsen.

- Mange ville kanskje tatt sjansen på å gå ut på banen mye tidligere enn Susann.

- Men de aller fleste har vondt hele året etter en operasjon. Det tar tid å få tilbake styrken og balansen i bevegelsene, sier Knut Jæger Hansen.

Håndballskole


- Tror du hun rekker VM i november/desember?

- Susann har hittil gjort det meste riktig, og etter 1. august er hun meget sannsynlig spilleklar for kampene på klubb- og landslaget.

Da blir det bare spørsmål om hun er god nok for VM-laget, sier Knut Jæger Hansen.

Denne helga er Susann og ektemannen, landslagsspilleren Svein Erik Bjerkrheim, fullt opptatt med unge håndballtalenter. I samarbeid med Mysen IF arrangerer ekteparet sin egen håndballskole, med 100 deltakere.

Disse ungene kunne knapt fått bedre forbilder som håndball-lærere.

  • Håndballjentene spiller onsdag 30. juni (Hamar OL-Amfi) og torsdag 1. juli (Rena) landskamper mot Nederland. Utenom Susann Goksør Bjerkrheim og korsbåndskadede Janne Tuven er også Viborg-spillerne Heidi Tjugum og Tonje Larsen (klubbturnering på Kypros) uaktuelle til kampene.

<B>IKKE KLAR:</B> Susann Goksør Bjerkrheim er att ut til landslagstroppen mot Nederland neste uke, men må melde forfall.