Sushi-nekt for de norske skiløperne

Bakterie-frykt.

SAPPORO (Dagbladet.no): For mange er sushi, rå fisk sammen med ris og annet tilbehør, den deiligste og mest sunne maten som finnes.

I Japan får du fiskematen i automater, i shoppingsenteret og på de fleste restauranter. Slik er det ikke for de norske skiløperne.

De får beskjed om å holde seg langt unna. Fordi fisken verken er stekt eller kokt.

- Ingen får spise verken rå fisk eller rått kjøtt. Det er på grunn av mulige bakterieinnhold, sier landslagslege Ellen Moen til Dagbladet.no.

Mange japanere går med munnbind i Sapporo. De er redd for å smitte andre med sine forkjølelsesbakterier. Ubehandlet fisk slukes likevel rett ned uten frykt.

Og hadde det vært opp til flere av langrennsløperne ville det gått med store mengder fisk - av den rå sorten - under mesterskapet.

- Gutter, dere får finne ut hvor sushien er best. Jeg kommer, etterpå, sier Odd-Bjørn Hjelmeseth.

Inntil videre får han nøye seg med brødmaten han har med fra Norge.

INGEN SUSHI: Marit Bjørgen spiste sushi før avreise til Sapporo, men får ikke lov til å spise fisk og kjøtt som ikke er stekt eller kokt under mesterskapet. Foto: BJØRN LANGSEM
INGEN SUSHI: Marit Bjørgen spiste sushi før avreise til Sapporo, men får ikke lov til å spise fisk og kjøtt som ikke er stekt eller kokt under mesterskapet. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Sushi-nekt for de norske skiløperne