Susie skulle bli den første kvinnelige Formel 1-fører på nesten 40 år. Nå skrinlegger hun drømmen

- Tøft å innse at drømmen aldri kommer til å gå i oppfyllelse.

LEGGER OPP: Britiske Susie Wolff har bestemt seg for å gi seg som testfører for Williams. Hun innser at hun aldri kommer til å nå en startposisjon i et Grand Prix-løp. Foto: NTB Scanpix
LEGGER OPP: Britiske Susie Wolff har bestemt seg for å gi seg som testfører for Williams. Hun innser at hun aldri kommer til å nå en startposisjon i et Grand Prix-løp. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Britiske Susie Wolff har vært den mest omtalte kvinnen i Formel 1-sirkuset de siste årene.

32-åringen startet som testfører i Williams i 2012, noe som ga håp om at man kunne få den første kvinnelige sjåføren i på startstreken i et Grand Prix-løp siden Lella Lombardi i 1976.

Det nærmeste briten kom en plass på startstreken i Formel 1 var da hun kjørte Valtteri Bottas sin bil under en trening på Silverstone-banen i fjor.

- Tøft å innse Nå gir 32-åringen seg, som er gift med sjef for Mercedes-laget, Toto Wolff, etter å ha innsett at hun aldri kommer til å bli fører for et lag.

- Det var en beslutning jeg tok på slutten av sommeren, da jeg innså at det er få muligheter for en karriere i Formel 1, sier Wolff til BBC.

- Jeg har alltid sagt at den dagen jeg innser at jeg ikke kommer lenger, så er det på tide å slutte. Det er tøft å innse at drømmen aldri kommer til å gå i oppfyllelse, sier 32-åringen videre.

Nyheten er et tilbakesteg for de som håpet man kom til å få se en kvinnelig fører på startstreken i nærmeste framtid.

- Kan være positvt Etter at karrieren er over ryktes det at Wolff kommer til å bli en del av nye Top Gear på BBC. I tilleg skal hun starte et samarbeid med det britiske motorforbundet, for å få flere jenter interessert i sporten i tidligere alder.

«Vi har to store utfordringer. Det ene er at det ikke er nok jenter som begynner med karting i ung alder, og det andre er at de ikke har noen rollemodell», skriver Wolff i sitt innlegg om karriereavslutningen på sin blogg.

Redaktør for Motorsport.com, Jonathan Noble, mener det at Wolff legger karrieren på hylla kan være positivt for framtida for kvinnelige sjåfører - netopp fordi 32-åringen kan være den rollemodellen unge jenter trenger.

- Wolff har snakket om grasrot-initiativ og sin personlige kamp for å få det til å skje. Hun har den rette typen intelligens, kontakter og holdninger til å få ting til å skje, skriver Noble - og legger ikke skjul på at testføreren kan få mye til å skje etter at hjelmen er lagt på hylla.

Spanske Carmen Jorda, som tester for Lotus, blir den eneste kvinnelige testsjåføren igjen i sirkuset når Wolff nå legger opp.

• Les også: Vurderer egne Formel 1-runder for kvinner