Suspensjon av agent kan være gode nyheter for Solskjær

En eventuell overgang kan bli vanskelig, melder lokalavis i Manchester.

RYKTES BORT: Paul Pogba linkes stadig til spesielt Real Madrid, men nå kan det se ut som at det finnes håp om å beholde franskmannen. Foto: Reuters / John Sibley / File Photo / NTB Scanpix
RYKTES BORT: Paul Pogba linkes stadig til spesielt Real Madrid, men nå kan det se ut som at det finnes håp om å beholde franskmannen. Foto: Reuters / John Sibley / File Photo / NTB ScanpixVis mer

I går ble det kjent at den kontroversielle agenten Mino Raiola vil få en suspensjon av Fifa fra å drive sin agentvirksomhet fram til 9. august. Han fikk først en suspensjon av det italienske fotballforbundet på onsdag, men i går fikk han altså beskjed av FIFA om at det gjelder over hele verden.

Det vil si at han ikke kan forhandle overganger på vegne av sine klienter før 9. august. Dette er svært uheldig med tanke på at det er flere spillere som er klienter av Raiola som linkes bort denne sommeren.

I konflikt med italiensk fotballforbund

FIFA uttalte dette om saken:

- Lederen av FIFA disiplinærkomité har i dag bestemt å utvide sanksjonen utført av det italienske fotballforbundet som fører til at agentene Carmine og Vicenzo Raiola vil ha en effekt på verdensbasis. Carmine (Mino) Raiola blir suspendert for en periode på tre måneder og Vincenzo Raiola for en periode på to måneder, sier FIFA.

For ordens skyld: Vicenzo Raiola er fetteren til Mino, og har altså også fått suspensjon. En forklaring har ikke blitt gitt, men Raiola får suspensjonen under en måned etter at han kalte det italienske fotballforbundet for feige og ueksisterende.

Suspensjonen vil tre i kraft umiddelbart.

Pogba-overgang i vasken?

Raiola har en stjernespekket liste med klienter. Blant dem er Matthijs de Ligt, Marco Verratti, Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba. Sistnevnte er om dagen linket bort fra Manchester United etter at sesongen hans har vært variabel. Dessuten har Pogba flørta med Real Madrid og Zinedine Zidane tidligere.

- Å spille for Real Madrid er en drøm for alle. Det er en av de beste klubbene i verden, sa Pogba på en pressekonferanse i landslagspausen ifølge spanske Marca.

Men overgangen kan bli enda vanskeligere enn antatt, skriver Manchester Evening News. Fordi nå kan ikke Raiola forhandle en overgang for Pogba før 3. august, noe som ikke er mange dagene før Premier League starter.

En løsning for midtbanestjerna kan være å finne en annen agent som kan forhandle fram en avtale for ham.

Raiola har reagert på Twitter etter suspensjonen han fikk av det italienske fotballforbundet. Han demper ikke akkurat konflikten han har med forbundet.

Dermed går det også mot usikker framtid for for eksempel Marco Verratti og Matthijs de Ligt, der Veratti har blitt linket bort fra PSG - spesielt forrige sommer. Mens de Ligt er linket til klubber som Barcelona og Liverpool.