Suveren Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen tok sin 57. verdenscupseier i skiskyting.

Ole Einar Bjørndalen utklasset Raphael Poiree med ett minutt og 22 sekunder på fellesstarten i Anterselva. Han var best i sporet og best på standplass.

– Det gikk veldig bra i dag. Nå har jeg funnet formen. Fram mot OL må jeg ligge i ro og trene godt. Det blir viktig å fortsette å forberede meg optimalt, sier Bjørndalen til NRK.

Raphael Poiree pådro seg én bom på den siste stående og ble nummer to - ett minutt og 22 sekunder bak Bjørndalen.

Frode Andresen skjøt tre bommer, men ingen på den siste skytingen og klatret opp på den siste pallplassen etter en sterk avslutning.

– Jeg strevde litt fram mot første skyting. Men det løsnet litt. På den siste skyting var jeg kjemperolig og kald. Kanskje jeg begynner å bli rutinert, undrer en smilende Andresen. 

Stian Echoff lå bra an før den siste skytingen, men taklet ikke presset og skjøt to bommer på siste stående. Echoff endte på sjette.

Halvard Hanevold hadde ingen god dag i Anterselva. Han pådro seg hele seks strafferunder og endte på 18. plass.

Lars Berger fikk sju strafferunder og endte som nummer 21.

TO PÅ PALLEN: Frode Andresen (t.h.) viste nok engang god form, og tok tredjeplassen bak Ole Einar Bjørndalen og Raphael Poiree (t.v.). Foto: EPA/Scanpix
TO PÅ PALLEN: Frode Andresen (t.h.) viste nok engang god form, og tok tredjeplassen bak Ole Einar Bjørndalen og Raphael Poiree (t.v.). Foto: EPA/Scanpix Vis mer

– Ole Einar er der vi hadde håper og Frode er i godt slag, oppsummerte landslagssjef Grubben kort.

(ANB)

SUVEREN: Ole Einar Bjørndalen var så langt foran Poiree at han tillot seg å flagge litt på oppløpssiden.