Suveren brettseier til Karine Ruby

SHIGA KOGEN (NTB-AFP): Den franske storfavoritten Karine Ruby leverte en suveren førsteomgang og taklet nervepresset i finaleomgangen på vei mot en historisk triumf i storslalåmløypa i dag. Hun er den første OL-mester i snowboard for kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var strålende vær og 8 000 tilskuere da Ross Rebagliati ble første mannlige OL-mester søndag, men det dårlige været i dag førte til at bare et par hundre mennesker møtte opp til kvinnerennet som var utsatt fra dagen før.

Med startnummer to belønnet 20-årige Ruby sitt fåtallige publikum med en blendende oppvisning. Hun kjørte på grensen hele veien, holdt på å falle en gang, men kjørte ned til bestetid nesten to sekunder foran nærmeste konkurrent.

Amerikanerne kom selvsikre til konkurransen, men taklet ikke presset da de skulle prøve å svare på Rubys tid. I tur og orden forsvant Rosey Fletcher, Betsy Shaw og Lisa Kosglow ut av løypa.

Nervøs

Ruby vant sesongens sju første verdenscuprenn, men har tidligere vært plaget av nerver i store renn. Hun slet også i pausen mellom omgangende i dag.

- Jeg var så nervøs at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre. Nå har jeg en utrolig følelse av indre fred. Dette er den vakreste dagen i livet mitt, sa Ruby mens hun tørket tårene etter en kontrollert nedfart til klar seier.

Lagvenninnen Isabelle Blanc var nummer to etter første omgang, og på vei mot en sikker sølvmedalje da hun kjørte ut i siste port.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer