SUVEREN: Maiken Caspersen Falla på Beitostølen tok en klar seier på klassisk sprint.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SUVEREN: Maiken Caspersen Falla på Beitostølen tok en klar seier på klassisk sprint. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Suveren Caspersen Falla knuste alle på sprinten

Lover at hun blir å regne med i vinter.

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla tok en suveren seier på den klassiske sprinten for kvinner på Beitostølen i formiddag.

Falla rykket i siste bakke før oppløpet, og hadde mange meter ned til resten av finalefeltet da hun passerte målstreken.

- Det var kjempegøy. Jeg var litt stresset fordi jeg byttet ski før finalen på grunn av all snøen, men det gikk jo kjempegreit, sier vinneren til NRK etter løpet.

Nå ser hun fram til resten av vinteren.

- Jeg håper jeg kan være å regne med. Endelig slapp nervene skikkelig taket, og ja, det var veldig bra, sier Maiken Caspersen Falla med et bredt smil.

Aurore Jean fra Frankrike ble nummer to, mens Kari Vikhagen Gjeitnes tok tredjeplassen.

Therese Johaug overrasket med å ta seg til sin første sprintfinale på dette nivået, men pallen glapp akkurat. Hun ble nummer fire til slutt.

- Jeg er overrasket over at det gikk så bra her, men jeg visste at hun hadde tatt steg. Det er positivt med tanke på Tour de Ski, ettersom vi vet hvor god hun er på de andre distansene. Klarer hun å få med seg poeng også fra sprintene, kan alt skje, sier landslagssjef Egil Kristiansen om Johaug.

Marit Bjørgen gikk ikke i dag.