Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Suveren «fallseier» til Dæhlie

Bjørn Dæhlie er der han skal være. I Beitosprinten gikk det så fort for skikongen fra Nannestad at han til og med gikk overende. Fallet skjedde like før han skulle legge ut på den andre runden inne på skistadion, men han var raskt på beina igjen og gikk inn til en suveren seier, 18 sekunder foran Tor Arne Hetland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fallet var klønete, men det kom vel av at det var det første løpet i år, sa Bjørn Dæhlie etter rennet. Han startet knallhardt og satte konkurrentene ettertrykkelig på plass allerede i den første fem kilometer-sløyfen.

Ledet suverent

På den siste runden øket han ikke forspranget, men det var heller ikke nødvendig. Han ledet suverent og kunne kontrollere konkurrentene.

- Det var ikke noe 100 prosent-løp, men jeg er godt fornøyd. Det lille ekstra får jeg heller ta fram i Nagano, sa Dæhlie. Han karakteriserte sesongåpningen som en bra gjennomkjøring.

Betryggende

Bjørn Dæhlie har på Beitostølen vært gjennom dager som ville tatt pusten fra de aller fleste. Torsdag gjennomførte han vel 20 individuelle intervjuer. I går var han med på moteoppvisning for sin egen kleskolleksjon, og i dag gikk han ti kilometer klassisk i Beitosprinten.

- Det har nok vært i overkant, men helgen har på den annen side vært godt planlagt. Jeg visste det ville bli tøft, men det er klart at jeg ikke kan holde på slik hele tiden. Det vil gå utover fysikken, sa Dæhlie.

Jevnere

Thomas Alsgaard sto over sesongpremieren på grunn av sykdom. Tor Arne Hetland gikk inn til en flott andreplass og viste at han blir å regne med utover i sesongen. Sture Sivertsen og Erling Jevne skuffet derimot litt. Sivertsen ble slått med 29 sekunder av Dæhlie og endte på sjetteplass, mens Jevne var 44 sekunder bak vinneren. Det holdt bare til tiendeplass, svært skuffende for klassisk-spesialisten.

Neste helg er det verdenscupåpning på Beitostølen. Med den starten Bjørn Dæhlie hadde lørdag, kan det bli et hyggelig renn sett med norske øyne.

Hele Norges coronakart