Suveren «fallseier» til Dæhlie

Bjørn Dæhlie er der han skal være. I Beitosprinten gikk det så fort for skikongen fra Nannestad at han til og med gikk overende. Fallet skjedde like før han skulle legge ut på den andre runden inne på skistadion, men han var raskt på beina igjen og gikk inn til en suveren seier, 18 sekunder foran Tor Arne Hetland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Fallet var klønete, men det kom vel av at det var det første løpet i år, sa Bjørn Dæhlie etter rennet. Han startet knallhardt og satte konkurrentene ettertrykkelig på plass allerede i den første fem kilometer-sløyfen.

Ledet suverent

På den siste runden øket han ikke forspranget, men det var heller ikke nødvendig. Han ledet suverent og kunne kontrollere konkurrentene.

- Det var ikke noe 100 prosent-løp, men jeg er godt fornøyd. Det lille ekstra får jeg heller ta fram i Nagano, sa Dæhlie. Han karakteriserte sesongåpningen som en bra gjennomkjøring.

Betryggende

Bjørn Dæhlie har på Beitostølen vært gjennom dager som ville tatt pusten fra de aller fleste. Torsdag gjennomførte han vel 20 individuelle intervjuer. I går var han med på moteoppvisning for sin egen kleskolleksjon, og i dag gikk han ti kilometer klassisk i Beitosprinten.

- Det har nok vært i overkant, men helgen har på den annen side vært godt planlagt. Jeg visste det ville bli tøft, men det er klart at jeg ikke kan holde på slik hele tiden. Det vil gå utover fysikken, sa Dæhlie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer