NESTEN USLÅELIG: Og nå har Marc Marquez tangert MotoGP-rekorden fra 1971 i antall seiere på rad.Foto: REUTERS/Paul Vreeker/United Photos/ NTB Scanpix
NESTEN USLÅELIG: Og nå har Marc Marquez tangert MotoGP-rekorden fra 1971 i antall seiere på rad.Foto: REUTERS/Paul Vreeker/United Photos/ NTB ScanpixVis mer

Suveren Marquez i MotoGP

Tangerte rekorden i antall seiere på rad.

Spanjolen Marc Marquez kjørte lørdag inn til sin åttende strake seier i MotoGP-klassen i roadracing. Dermed tangerte han rekorden for antall seirer på rad.

Det var skiftende vær under lørdagens 26-rundersløp, men det så ikke ut til å forstyrre den overlegne Marquez med sin Honda. Han kjørte inn til tiden 43.29,954, som var snaue sju sekunder bedre enn italieneren Andrea Dovizioso.

Marquez lå lenge bak italieneren, men kjørte forbi da ti runder gjensto av løpet. Da hadde han allerede begge vært innom pit-stop for å bytte dekk som følge av værskifte.

Forbikjøringen gjorde at Marquez kunne kjøre inn til sin åttende strake seier, og det har ingen gjort før ham siden Giacomo Augustini gjorde det i 1971.

- Det var utrolig. Det var vanskelig å finne ut hvordan man skulle legge strategien på grunn av været. Det var farlig å kjøre, sa Marquez.

Hans landsmann Dani Pedrosa kjørte inn til 3.-plass.

Marquez leder suverent sammenlagt med sine 200 poeng. Yamaha-føreren Valentino Rossi fra Italia er nærmest med 128. Pedrosa har også 128, mens Dovizioso har 91.

(NTB)