VANT I FJELLENE: Simon Spilak vant konteetappen i Tour de Suisse og leder nå rittet sammenlagt. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
VANT I FJELLENE: Simon Spilak vant konteetappen i Tour de Suisse og leder nå rittet sammenlagt. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Suveren på 2800 meters høyde

Katusha-rytter ny leder i Tour de Suisse.

(procycling.no): Simon Spilak (Katusha-Alpecin) er den nye sammenlagtlederen i Tour de Suisse, etter en fremragende seier opp til isbreen Tiefenbachferner på skyhøye 2830 meter.

På de spektakulære fjellveiene over Sölden og Ötztal-dalen i Tyrol, seilte sloveneren ifra sine konkurrenter og krysset målstreken 22 sekunder foran Ion Izagirre (Bahrain-Merida) på den 7. etappen. Cannondale-rytter Joe Dombrowski tok 3.plassen.

Med sin første seier for sesongen klatret Katusha-rytteren opp fra 4.plass og inn i ledertrøyen.

Domenico Pozzovivo (Ag2r) hadde derimot en vanskelig dag på jobben. Italieneren ledet rittet før denne kongeetappen, men fikk det tøft tidlig i stigningen og endte på 12.plass. Veteranen tapte viktige minutter til etappevinneren og falt dermed ned til 4.plass sammenlagt.

30-åringen Spilak kunne forsere store deler av den 13.8 kilometer lange stigningen i ensom majestet, etter at lagkamerat Rein Taaramäe sprengte favorittgruppen med sitt høye tempo i bunn av bakken.

Med to etapper igjen av rittet, leder Spilak med 52 sekunder på BMC-rytter Damiano Caruso og 1:05 på Steven Kruiswijk (LottoNL-Jumbo). Tour de Suisse-vinneren fra 2015 har dermed et fint utgangspunkt til å ta sin andre sammenlagtseier.

Lars Petter Nordhaug (Aqua Blue) lå i brudd med 17 andre ryttere, men ble innhentet like før den siste stigningen.