Suveren seier til Agassi

André Agassi fra USA feide tyske Rainer Schüttler av banen i finalen i Australian Open søndag. Nå begynner operasjon overtalelse for å få kona Steffi Graf med i mixed double.

Den tidligere tennisstjernen lovet mannen å bli med i French Open dersom han vant i Australia. Men Agassi innrømmer at han nok må jobbe hardt for å gjøre planen til en realitet.

- Hun er ikke så veldig glad for det. Jeg tror ingen skjønner hvor vanskelig det blir for meg å få henne med, men jeg lover å jobbe med saken, sa amerikaneren etter sin fjerde Australian Open-triumf. Agassi vant også i Melbourne i 1995, 2000 og 2001 og det var hans åttende Grand Slam-tittel totalt.

Amerikaneren trengte bare en time og 16 minutter på å beseire tyske Schüttler. Settsifrene 6-2, 6-2, 6-1, en tangering av tidenes mest overlegne finaleresultat i Australian Open.

Ikke siden John Hawkes beseiret Jim Willard i 1926 har en herrefinale var bare 23 games. Ingen har klart færre.

Fantastisk

- Et fantastisk øyeblikk. Ettersom man blir eldre forstår man hvor fort slike øyeblikk passerer. Man vil gjøre det beste ut av dem, sa Agassi, som med sine 32 år er den eldste vinneren av Australian Open på 31 år.

Etter seieren vanket det skryt fra kona Steffi Graf, som giftet seg med Agassi i oktober 2001. Samme måned fødte hun parets sønn Jaden Gil.

- Andre er i utrolig god form. I dag spilte han det beste jeg har sett av ham gjennom hele turneringen.

Så gjenstår det å se om Agassi kan få kona i like god form til French Open til våren. Hun har nemlig spilt svært lite tennis siden hun avsluttet sin fantastiske karriere i 1999.

- Hun har ikke spilt en kamp på årevis. Men jeg garanterer at jeg ville hatt et stort smil om munnen og at vi hadde fått det kjempemoro, sa amerikaneren.

NTB

FUKTIG SEIER: André Agassi fikk seg en champagne-dusj etter seieren over tyske Rainer Schüttler i Australian Open søndag. Det var amerikanerens fjerde triumf i den australske grand slam-turneringen.