Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Suveren seier til Fourcade

Skjøt to fulle hus og vant verdenscupsprinten i Canmore.

OVERLEGEN: Franskmannen Martin Fourcade skjøt to fulle hus og vant verdenscupsprinten i skiskyting i Canmore på suverent vis torsdag. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix
OVERLEGEN: Franskmannen Martin Fourcade skjøt to fulle hus og vant verdenscupsprinten i skiskyting i Canmore på suverent vis torsdag. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix Vis mer

Franskmannen Martin Fourcade skjøt to fulle hus og vant verdenscupsprinten i skiskyting i Canmore på suverent vis torsdag.

Det var hans 43. verdenscupseier.

I likhet med vinneren skjøt også nummer to og tre to fulle hus. Anton Sjipulin fra Russland hadde 15,7 sekunder opp til Fourcade, mens tyske Simon Schempp på 3.-plass var 18,7 sekunder bak.

Beste norske ble Alexander Os. Han skjøt to fulle hus og ble nummer ni. Opp til Fourcade var det 1.02,6 minutter. Os holdt ikke høy nok fart i sporet. Det gjaldt for alle de fem norske på startstreken.

Os var den av de norske med best fart i langrennssporet i Canada.

- Det var god skyting, og jeg gikk så fort jeg kunne. Jeg merket godt til høyden og er godt fornøyd. Dette var sesongbeste, og jeg har fortsatt lit håp om å få gå VM på hjemmebane, sa nordlendingen til NRK.

Tynt Vetle Sjåstad Christiansen ble nest beste norske på 36.-plass. Han skjøt én bom og var 1.57,5 minutter bak vinneren

Håvard Gutubø Bogetveit ble nummer 42. Han hadde én bom og var 2.11,7 minutter bak teten.

Lars Helge Birkeland skjøt ti blinker rett ned, men ble hektet av med 2.20,2 minutter i langrennssporet. Han ble nummer 44 og endte opp uten verdenscuppoeng.

Forferdelig Henrik L'Abée-Lund skjøt to bom på stående og hadde heller ingen stor fart i sporet. Han endte på 50.-plass og var 2.35,2 minutter bak Fourcade.

- Jeg trodde at jeg hadde funnet ut av ting, men det var ikke noe bedre. Det var helt forferdelig å gå. Det er bare å pakke sekken og se fram mot neste sesong, sa L'Abee-Lund til NRK.

Oslo-løperen har trøblet med luftveiene den siste tiden, og det har vært antydet at han kan ha pådratt seg en form for astma.

Norge stilte uten sine fire antatt beste menn: Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen.

Fredag er det skiskyttersprint for kvinner i Canmore.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram