Suveren seier til Fourcade

Skjøt to fulle hus og vant verdenscupsprinten i Canmore.

OVERLEGEN: Franskmannen Martin Fourcade skjøt to fulle hus og vant verdenscupsprinten i skiskyting i Canmore på suverent vis torsdag. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix
OVERLEGEN: Franskmannen Martin Fourcade skjøt to fulle hus og vant verdenscupsprinten i skiskyting i Canmore på suverent vis torsdag. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Franskmannen Martin Fourcade skjøt to fulle hus og vant verdenscupsprinten i skiskyting i Canmore på suverent vis torsdag.

Det var hans 43. verdenscupseier.

I likhet med vinneren skjøt også nummer to og tre to fulle hus. Anton Sjipulin fra Russland hadde 15,7 sekunder opp til Fourcade, mens tyske Simon Schempp på 3.-plass var 18,7 sekunder bak.

Beste norske ble Alexander Os. Han skjøt to fulle hus og ble nummer ni. Opp til Fourcade var det 1.02,6 minutter. Os holdt ikke høy nok fart i sporet. Det gjaldt for alle de fem norske på startstreken.

Os var den av de norske med best fart i langrennssporet i Canada.

- Det var god skyting, og jeg gikk så fort jeg kunne. Jeg merket godt til høyden og er godt fornøyd. Dette var sesongbeste, og jeg har fortsatt lit håp om å få gå VM på hjemmebane, sa nordlendingen til NRK.

Tynt Vetle Sjåstad Christiansen ble nest beste norske på 36.-plass. Han skjøt én bom og var 1.57,5 minutter bak vinneren

Håvard Gutubø Bogetveit ble nummer 42. Han hadde én bom og var 2.11,7 minutter bak teten.

Lars Helge Birkeland skjøt ti blinker rett ned, men ble hektet av med 2.20,2 minutter i langrennssporet. Han ble nummer 44 og endte opp uten verdenscuppoeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer