STERK SEIER: Ole Einar Bjørndalen, Henrik L'Abee-Lund, Erlend Bjøntegaard og Lars Helge Birkeland leverte en overlegen stafett i Hochfilzen. Foto: Pierre Teyssot/Soevermedia/REX/Shutterstock
STERK SEIER: Ole Einar Bjørndalen, Henrik L'Abee-Lund, Erlend Bjøntegaard og Lars Helge Birkeland leverte en overlegen stafett i Hochfilzen. Foto: Pierre Teyssot/Soevermedia/REX/ShutterstockVis mer

Stafett skiskyting herrer i Holchfilzen

Suveren seier til Norge: I mål to minutter foran 2. plass

Norges stafettlag manglet Bø-brødrene og Emil Hegle Svendsen, men seier ble det likevel.

(Dagbladet): Norges stafettlag i skiskyting tok seieren i Hochfilzen søndag.

Begge Bø-brødrene sto over stafetten og Emil Hegle Svendsen er hjemme og hviler. Derfor besto dagens stafettlag av Ole Einar Bjørndalen, Henrik L'Abée-Lund, Erlend Bjøntegaard og Lars Helge Birkeland.

Ole Einar Bjørndalen er godt fornøyd med dagens stafett.

- Vi har kanskje vært i nærheten før, men det har nok ikke skjedd. Å vinne med to minutter er vanvittig mye. Stafett er alltid viktig for det norske laget, og vi synes alltid det er moro å være foran, sier Bjørndalen til NRK.

Norge i teten

Ole Einar Bjørndalen gikk første etappe.

- Dårlig start av Bjørndalen med to bom på første skyting, sier Thoralf Hognestad, Eurosport-kommentator. 22 sekunder bak ledende Tyskland og på 9. plass.

Deretter avanserte Bjørndalen. I andre skyting leverte Bjørndalen fullt hus og gikk inn på en sterk 2. plass, kun fire sekunder bak Belgia.

- Bjørndalen leverer superserie i vanskelige forhold, sier Thoralf Hognestad.

I siste runde gikk Bjørndalen inn på førsteplass med tiden 17:10 i siste etappe før siste skyting.

Henrik L'Abée-Lund gikk andre etappe. Fullt hus til Lund og inn på førsteplass i andre runde. Han distanserte med 10 sekunder ned til belgieren Florent Claude på 2. plass.

I fjerde skyting gikk Henrik L'Abée-Lund først inn på matta. Det ble ikke fullt hus, men Lund traff med tre ekstraskytinger. L'Abée-Lund leverte stafettpinnen til Bjøntegaard med tiden 41.07.8. Belgieren Claude vekslet 32 sekunder bak Norge.

Erlend Bjøntegaard leverte en veldig god stafettetappe og distanserte med 58 sekunder ned til tyskeren Peiffer på andreplass. Bjøntegaard leverte stafettpinnen til Birkeland på tiden 1.01.39.1. 58 sekunder seinere vekslet tyskerne.

- Det var gøy så lenge det varte, sier Martin Eng, ekspert i Eurosport.

Ankeretappen tok Birkeland. God skyting og langrenn gjorde til at Norge avanserte med 1.29 sekunder foran tyskerne. På siste skyting brukte han bare ett ekstraskudd. Birkelund gikk i mål med tiden 1:21.21.8 og sikret norsk gull.

Andreplassen tok Tyskland, 1.55 sekunder etter Birkeland.

Jaktstart lørdag

Johannes Thingnes Bø tok sin 16. verdenscupseier under lørdagens jaktstart i Hochfilzen. Martin Fourcade var største konkurrent som fulgte tett stryningen. Siste skyting avgjorde, da tok Thingnes Bø ledelsen.

– Inn mot standplass tenkte jeg på å bygge selvtillit, si til meg selv at jeg er god, sterk og ikke sliten. Det handler om å ha troen på at du er sterkere. Da jeg traff raskt og godt, satte jeg press på ham, sa lillebror Bø til NRK.

– Det er deilig, altså! Det er det. Jeg var vel omtrent ferdig før han begynte på tredje skuddet. Jeg føler jeg er litt bedre enn ham akkurat nå, lå han til.